21.06.2013 Beograd

Obrenoviće podelio testament

Obrenoviće podelio testament
Više od 50 naslednika pretenduje na navodno basnoslovno bogatstvo loze Miloša Velikog. Naslednici dinastije u dve kolone krenuli da vode pravnu bitku za otvaranje poslednje volje kraljice Natalije.

Srbija više od šest decenija nema presto, ali dvorskih intriga joj ne manjka. Tek što su se Karađorđevići pomirili nad grobovima predaka, ispostavilo se da i među Obrenovićima, za koje se doskora verovalo da im je loza ugašena, odnosi nisu idilični.

Naslednici dinastije Miloša Velikog krenuli su u pravnu bitku za otvaranje misterioznog testamenta kraljice Natalije, ali - u dve kolone.

Na čelu jedne je Slobodan Jakovljević, potomak Miloševog polubrata Jakova Obrenovića, koji je i najistaknutiji predstavnik dinastije u javnosti.

On je formirao krunski savet kneževsko-kraljevske kuće Obrenovića, a nedavno je za Novosti govorio o nameri da pokrene pitanje poslednje volje kraljice Natalije. Međutim, Slobodan je samo jedan od njih više od pedeset koji su od suda dobili potvrdu da imaju pravo na nasledstvo Obrenovića.

Potomak gazda Jakova je i Milan Obrenović iz Kragujevca. Zajedno sa grupom srodnika on je angažovao advokata koji je pred francuskim sudom pokrenuo pitanje testamenta kraljice Natalije.

 

autor: DjO izvor: Novosti
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side