Obradović: Ako se ne potpiše obavezujući dokument vlast fingira pregovore
19.08.2019 Beograd

Obradović: Ako se ne potpiše obavezujući dokument vlast fingira pregovore

Obradović: Ako se ne potpiše obavezujući dokument vlast fingira pregovore Foto: Beta/Milan Obradović
Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će prihvatiti sve zahteve opozicije za fer i poštene izbore, kao i sve 42 preporuke Stručnog tima deo je medijske propagande i uobičajeno lažno obećanje, ocenio je danas lider Pokreta Dveri Boško Obradović.

Obradović je u pisnoj izjavi naveo da će to najbolje otkriti već današnji, treći okrugli sto na Fakultetu političkih nauka, koji se bavi temom medija, te da ako vlast ne bude spremna da potpiše obavezujući dokument na osnovu preporuka Stručnog tima o slobodi medija - "jasno je da je njihov cilj fingiranje pregovora i zadržavanje postojećeg stanja neslobode u medijima do sledećih izbora".

"Što se mene lično i Srpskog pokreta Dveri tiče - ili sloboda medija odmah ili bojkot izbora već sada. Jer ako nema slobodnih medija u narednih šest meseci da bi se čula i druga strana posle sedam godina naprednjačke propagande - čemu izbori?", istakao je Obradović.

On je istakao da je za SNS "očuvanje medijskih nesloboda najvažnija politička tekovina".

"Aleksandar Vučić nikada ne bi postao to što jeste niti bi opstao na vlasti da u Srbiji ne vlada medijski mrak, i on je toga veoma svestan. Zato je možda spreman da učini razne ustupke, ali niti jedan neće biti u sferi medijskih sloboda, jer on odlično zna da bi sloboda medija vodila ka porazu SNS na nastupajućim izborima", ocenio je lider Dveri.

Kako je dodao, ključno pitanje koje vlast izbegava jeste pitanje slobode medija između dva izborna ciklusa.

Prema njegovim rečima, vlast želi da temu slobode medija svede samo na 45 dana od trenutka raspisivanja izbora i da na taj način zadrži postojeći "medijski mrak" koji traje sve vreme između održavanja izbora.

"U pitanju nije samo zabrana gostovanja lidera opozicije i svih koji drugačije misle na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom i u svim najtiražnijim dnevnim novinama već i besomučna kampanja na režimskim medijima protiv svakoga ko se usudi da kritikuje vlast", naveo je Obradović.

Između izbora, kako je naveo, ne postoji ni najmanja mogućnost da se čuje glas opozicije, kritika vlasti i alternativni predlozi šta bi opozicija učinila da je na mestu vlasti, već se sve vreme u medijima isključivo promoviše vlast i besomučno diskredituju njeni politički protivnici.

Po njemu, dobar primer je, jučerašnja višesatna funkcionarska predizborna kampanja predsednika Srbije o trošku građana Srbije i pretplatnika javnog medijskog servisa prilikom otvaranja auto-puta Čačak-Obrenovac.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side