11.07.2018 Beograd

Obradović: Vučić optužbama na račun opozicije vređa inteligenciju i svojih birača

Obradović: Vučić optužbama na račun opozicije vređa inteligenciju i svojih birača Foto: prtscr ytb
Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je opšte poznato da ni on ni njegov pokret nikada nisu bili u vlasti i da nisu učestvovali u podizanju graničnih prelaza između Kosova i centralne Srbije i dodao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić takvim izjavama vređa inteligenciju i svojih birača.

Povodom tvrdnji Vučića da je i Obradović bio na vlasti i tada postavio granicu na Jarinju, lider Dveri je rekao da Vučić tako narušava dostojanstvo funkcije predsednika.

"Srbija ima predsednika države koji svoje političke protivnike naziva secikesama, lopužama, kretenima i slično... Čak i posete stranim zemljama koristi za klevete i optužbe protiv opozicije u svojoj zemlji. Srbija ima predsednika koji vređa inteligenciju svojih birača i svojih građana govoreći im neistine poput one da sam ja nekada bio na vlasti", naveo je Obradović.

On je dodao da su Dveri uvek bile protivnik nezavisnosti Kosova i pravljenju bilo kakvih graničnih prelaza i da je lično više puta bio na barikadama na severu Kosova koje su to sprečavale, pa i 2013. godine kada se vlast SNS, posle briselskih sporazuma, kako je naveo, odrekla institucija države Srbije na Kosovu i predala ih u ruke albanskim teroristima.

"Nije ovde uopšte toliko bitno što predsednik Srbije laže i vređa svoje političke neistomišljenike, već što laže i vara javnost Srbije. Jer je upravo on taj koji sprema definitivnu predaju Kosova i Metohije, a već je mnogo poodmakao na tome putu, iako je pre dolaska na vlast obećavao da će poništiti sve što je bivši režim radio po pitanju Kosova, on je otišao mnogo dalje u odricanju od Kosova i došao do finala u kome je ostalo još samo potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo kojim će se Kosovu omogućiti ulazak u UN i time priznati nezavisnost od strane Srbije", naveo je on.

Obradović je dodao da je upravo to ono što Vučić želi da sakrije od naroda i da za to okrivi nekog drugog.

"Niko nije predao Kosovo pre njegovog dolaska na vlast, iako je bilo mnogo krupnih grešaka u svim prethodnim vlastima. To je do vremena Vučićeve vlasti ipak bio zamrznuti konflikt, a od trenutka njegovog dolaska na vlast kreće predaja Kosova. To što on sada želi lažno da predstavi da je ranije sve izgubljeno i da sad on maltene spašava što se spasti može i čak dobija više nego što sada imamo – to je monstruozna laž i prevara. Upravo je suprotno - on predaje ono što je bilo u našim rukama... i tu svoju izdaju hoće da proglasi patriotizmom i da za izdaju optuži opoziciju koja, razume se, nije na vlasti i ne može biti odgovorna, što je vrhunac medijske manipulacije", rekao je Obradović.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Vučić: S Makronom postigao visok stepen saglasnosti Vučić: S Makronom postigao visok stepen saglasnosti

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je danas da je sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom postigao visok stepen saglasnosti u ključnim pitanjima a pre svega u tome da se mora sačuvati mir i staiblnost u regionu, da treba zajednički tražiti rešenja i gledati u budućnost, a ne samo u prošlost.

 • Makron: Francuska želi da pomogne Srbiji na putu ka EU Makron: Francuska želi da pomogne Srbiji na putu ka EU

  Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je posle susreta s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da Francuska želi da pomogne Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i zahvalio na pomoći Srbije po pitanjima bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminal i ilegalne migracije.

 • Šabić: Potrebna edukacija građana i predstavnika vlasti o pravima na informacije od javnog značaja Šabić: Potrebna edukacija građana i predstavnika vlasti o pravima na informacije od javnog značaja

  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas u Vranju da je za punu svest o pravima na informacije od javnog značaja potrebna edukacija i građana i predstavnika vlasti.

 • Šarčević: Istražićemo tokove novca na visokim školama Šarčević: Istražićemo tokove novca na visokim školama

  Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će se zbog utvrđenih nepravlnosti u visokim školama sprovesti istraga koja će ispitati tokove novca, kako bi "takav sistem bio demontiran i rasturen šablon zloupotreba".

 • Lončar: Sistemski zakoni kojima se uređuje oblast doniranja organa, ćelija i tkiva Lončar: Sistemski zakoni kojima se uređuje oblast doniranja organa, ćelija i tkiva

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će se predlogom novog Zakona o presađivanju ljudskih organa i Zakona o ljudskim ćelijama i tkivima rešiti loša praksa iz prošlosti, smanjiti liste čekanja, jer se njima sistemski uređuje oblast doniranja organa, ćelija i tkiva u skladu sa evropskom regulativom.

 • Han pozvao makedonske poltičare da se prihvate posla Han pozvao makedonske poltičare da se prihvate posla

  Komesar EU za proširenje Johanes Han pozvao je danas u Skoplju makedonske političare da se prihvate posla na evrointegeracijskim reformama, jer nema vremena za gubljenje.

 • Stigla pismena ostavka Meha Omerovića u parlament Stigla pismena ostavka Meha Omerovića u parlament

  U Skupštinu Srbije stigla je pismena ostavka Mehe Omerovića na mesto poslanika u parlamentu.

 • KUD Branko Cvetković na putu da reši problem prostora za rad KUD Branko Cvetković na putu da reši problem prostora za rad

  Predsednik Kulturno-umetničkog društva (KUD) "Branko Cvetković" Jovan Šijački rekao je danas da će od Ministarstva kulture Srbije zatražiti da to društvo i dalje koristi prostor za rad u ulici Miloša Pocerca u Beogradu iz koga pokušava da ga iseli Savez samostalnih sindikata Srbije.

 • Mihajlović i Čabo: Kanada zainteresovana za saradnju u oblasti infrastrukure Mihajlović i Čabo: Kanada zainteresovana za saradnju u oblasti infrastrukure

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorkom Kanade u Srbiji Keti Čabom, koja je istakla da je ta zemlja zainteresovana za saradnju sa Srbijom u oblasti infrastrutkure.Kako ej saopšteno, Mihajlović je navela da Srbija završava Koridor 10 i da kreće u realizaciju novih infrastrukturnih projekata, istakavši kao najviše prioritete izgradnju auto-puteva Niš-Merdare-Priština i Sarajevo-Beograd, kao i rekonstrukciju brze pruge Beograd-Budimpešta i rehabilitaciju pruge Niš-Dimitrovgrad.

 • Mali: Novim zakonom do pojednostavljenja carinskih postupaka Mali: Novim zakonom do pojednostavljenja carinskih postupaka

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Predlog carinskog zakona, koji je usvojen na današnjoj sednici Vlade Srbije, predviđa brojna pojednostavljenja carinskih postupaka i da je većim delom usklađen sa propisima Evropske unije, što je još jedan korak napred na evropskom putu Srbije.

 • Omerović podneo ostavku na mesto poslanika Omerović podneo ostavku na mesto poslanika

  Dosadašnji predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović, koji je danas podneo ostavku na poslaničku funkciju zbog sumnji da je bio umešan u krađu na aerodromu u Nemačkoj, ostaće član Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), potvrđeno je agenciji Beta.

Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side