Obradović: SzS spreman da razgovara s delegacijom EU o pomeranju izbora
14.11.2019 Beograd

Obradović: SzS spreman da razgovara s delegacijom EU o pomeranju izbora

Obradović: SzS spreman da razgovara s delegacijom EU o pomeranju izbora Foto: Beta/Branislav Božić
Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je delegacija Evropskog parlamenta dobrodošla u Srbiji, ali da su opozicionari okupljeni u Savezu za Srbiju spremni s njima da razgovaraju samo o pomeranju izbornog termina.


Obradović je ponovio svoj stav da je bitno pomeriti termin izbora s proleća na jesen 2020. godine kao i nužnost formiranja tehničke vlade na primerima Crne Gore i Severne Makedonije.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Obradović je istakao da SzS neće učestvovati u dijalogu predstavnika vlasti i opozicije sa posredovanjem iz Evropske unije jer je reč o "lažnom dijalogu".

"Nećemo se pojaviti jer ne priznajemo poziv predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković čiju ostavku tražimo zbog urušavanje srpskog parlamenta", kazao je Obradović.

 

Ko je Goran Papić, kum ministra koji je pretukao ugostitelja

Obradović je zatražio od MUP-a da upozna javnost ko je zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić, za koga Obradović tvrdi da je kum ministra policije Nebojše Stefanovića koji je krajem oktobra pretukao ugostitelja na Voždovcu.

Vlasnik restorana Jahorina na Voždovcu Dejan Pejović pretučen je 22. oktobra, a kako Pejović tvrdi, pretukla su ga dvojica pripadnika SBPOK-a od kojih je jedan Goran Papić.

Prema navodima Pejovića, pretučen je zbog toga što je otvorio lokal u blizini restorana Milorada Papića, Goranovog oca. Prebijanju, kako tvrdi, prethodilo je osam meseci grebanja automobila od strane Milorada Papića.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Obradović je izjavio da je zbog tog prebijanja, MUP protiv dvojice službenika pokrenuo disciplinski postupak ali da je ishod nepoznat.

On je na zatražio hitnu ostavku Nebojše Stefanovića na ministarsko mesto, a od republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac hapšenje Gorana Papića, istražni postupak i krivično gonjenuje.

Kako Obradović tvrdi, Papić je nekompetentni službenik koji je u MUP-u zaposlen 2014. godine, a na mesto zamenika načelnika SBPOK-a došao je preko svog kuma Nebojše Stefanovića.

"Papić nije imao nikakve veze sa policijom dok mu kum nije postao ministar. On je postao nova Dijana Hrkalović. Papić je za četiri godine karijere u MUP-u, od mesta običnog izvršioca došao do mesta zamenika načelnika SBPOK-a", kazao je Obradović.

On tvrdi da je Papić, zajedno sa bivšom državnom sekretarkom MUP-a Hrkalović, umešan u nezakonito prisluškivanje građana.

Obradović je pozvao sve "profesionalce u MUP-u" da zajedničkim snagama "odvoje žito od kukulja", šta će, kako je rekao, predstavljati početak odvajanja kriminala od policije.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side