Obradović: Saopštenje RTS-a sramno, kao i njihova uređivačka politika
19.05.2020 Beograd

Obradović: Saopštenje RTS-a sramno, kao i njihova uređivačka politika

Obradović: Saopštenje RTS-a sramno, kao i njihova uređivačka politika Foto: Beta/Emil Vaš
Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da je saopštenje "nepoznatih autora" sa Radio televizije Srbije (RTS) o njegovom zahtevu za večernjim gostovanjem na Javnom servisu, "sramno, nečasno, licemerno i neprofesionalno" kao što je po njegovim rečima "i kompletna njihova uređivačka politika informativnog programa".

Obradović je naveo da ga odgovor RTS-a, u kojem stoji da su redovno izveštavali o njegovom protestu glađu ispred Skupštine Srbije u informativnim emisijama i da se prostor na Javnom servisu "ne može osvajati testerama ili protestima", više podseća na "pisma Željka Mitrovića sa televizije Pink i saopštenja Infoslužbe SNS".

"Na uređivačku politiku Javnog medijskog servisa mogu da utiču samo medijski zakoni i novinarski kodeks. Međutim, jedina uređivačka politika Javnog medijskog servisa je propaganda u cilju održanja Aleksandra Vučića na vlasti. Za oslobađanje RTS-a bi trebalo da se borimo zajedno. Ja sam svoj način borbe izabrao", naveo je lider Dveri za Udruženje novinara Srbije (UNS).

Upitan da li smatra da je njegov zahtev RTS-u, u kom traži da gostuje u večernjoj emisiji u trajanju od 60 minuta, pritisak na nezavisnost uređivačke politike Javnog servisa, Obradović je ocenio da nezavisna uređivačka politika i RTS "nikako ne mogu da stoje u istoj rečenici".

"Ako za mene nema prostora u samo jednoj večernjoj emisiji na RTS da objasnim razloge za štrajk glađu - čemu da se nadaju građani koji imaju ozbiljne probleme sa ovom vlašću i korumpiranim sistemom", upitao je Obradović.

Rukovodstvo Radio-televizije Srbije (RTS) uputilo je juče odgovor na zahtev poslanika Dveri Boška Obradovića u kome se navodi da Obradović "ne odustaje od namere da bude nezakoniti i neizabrani glavni urednik informativnog programa Radio televizije Srbije".

Iz Javnog servisa su najavili da će o tome obavestiti i Evropski parlament i novinarska udruženja.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side