Obradović: Opozicija neće postići ništa ako uđe u razorenu skupštinu
24.05.2020 Beograd

Obradović: Opozicija neće postići ništa ako uđe u razorenu skupštinu

Obradović: Opozicija neće postići ništa ako uđe u razorenu skupštinu Foto : Beta/AP/EMIL VAS
Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je večeras da će svoje opoziciono delovanje nastaviti bojkotom izbora i na nenasilan način, a da opozicione partije koje su najavile izlazak na izbore "neće postići ništa ako uđu u 'razorenu' Narodnu skupštinu".

On je u Utisku nedelje rekao da poslanički mandat završava "na isti način kao što ga je i otpočeo, odbranom Ustava" a da više neće imati "afektivne izlive" poput onih ispred Doma Narodne skupštine Srbije, već da će pokušati da bude "faktor pomirenja".

"Tu se postavlja pitanje gde je kraj tome, toj mržnji. Zato ja prvo smirujem sebe, ja kočim. Hajde da se vratimo na normalan teren društvenog dogovora, nudimo ruku pomirenja. I mi vidimo jezivu poruku, da (vlasti) nisu spremne za to", rekao je Obradović govoreći o svom štrajku glađu.

Obradović je dodao da je tokom štrajka glađu "pored kilograma izgubio i brojne iluzije o sebi i o drugima", a da trenutno radi na političkom manifestu koji će uskoro predstaviti predsedništvu Dveri.

"Bez međusobnog razumevanja mi dalje ne možemo da nastavimo. Pravac gde vidimo samo naš cilj... je pravac koji ne vodi nikuda i zato je ta moja pružena ruka i drugima opoziciji, javnosti i vlastima, da izađemo na novu stranicu naše istorije, koja bi nas okrenula nas ka razgovoru i dogovoru", navodi Obradović.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side