Obradović: Bira se prelazna vlada, izbori da budu do juna 2021.
28.10.2020 Beograd

Obradović: Bira se prelazna vlada, izbori da budu do juna 2021.

Obradović: Bira se prelazna vlada, izbori da budu do juna 2021. Foto: Beta/Press centar UNS
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da se danas u Skupštini Srbije ne bira nova Vlada Srbije već prelazna, tehnička Vlada, "koja treba da obavlja tekuće poslove do organizacije vanrednih izbora na svim nivoima".


U pisanoj izjavi Obradović je naglasio da Dveri predlažu da vanredni parlamentarni izbori budu odražni najkasnije do juna 2021. godine.

"S obzirom da je Skupština nelegitimna, nastala na nedemokratskim i protivustavnim izborima, i da u njoj nema opozicije, ovako loše stanje srpske demokratije i parlamentarizma je neodrživo i hitno treba da idemo na vanredne parlamentarne izbore", kazao je Obradović, a saopštile su Dveri.

Obradović je rekao da je isto stanje u pokrajinskoj i u svim lokalnim skupštinama te da su potrebni vanredni izbori na svim nivoima, koji bi bili odvojeni od predsedničkih i gradskih izbora u Beogradu.

"S tim što bi mediji morali biti oslobođeni odmah i formirana Кomisija sastavljena od predstavnika vlasti i opozicije koja bi nadgledala da uslovi za te izbore budu zaista slobodni i pošteni. Razlog za vanredne izbore je i taj što građani više ništa ne veruju sadašnjem Кriznom štabu u vezi sa preporukama oko borbe protiv zarazne bolesti", naglasio je on.

Kazao je da je ostalo da se što pre sedne za pregovarački sto, zajednički dogovore termin, uslovi za slobodne i poštene vanredne izbore i dodao da na to ne treba čekati.

"Da to možemo i sami bez učešća posrednika iz EU i da ako vlast ne želi normalizaciju i demokratizaciju srpske političke scene i otvaranje dijaloga na ovu temu za to nema drugog odgovora sem opšte građanske neposlušnosti i protesta koji će vlast naterati na popuštanje i hitne vanredne izbore pod fer uslovima", rekao je Obradović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side