NUNS: RRA ima cenzorske ambicije
03.12.2013 Beograd

NUNS: RRA ima cenzorske ambicije

NUNS: RRA ima cenzorske ambicije
Nezavisno udruženje novinara Srbije ocenjuje da opomena Saveta Republičke radiodifuzne agencije RTV Vojvodina i Radio B92 zadire u uređivačku politiku, što je nespojivo sa ovlašćenjima tog regulatornog tela.

Posebno brine odluka RRA da se bavi sadržajem pitanja i analizom odgovora u intervjuu, jer ako to postane praksa Srbija će imati cenzora, stoji u saopštenju NUNS-a.

NUNS je saopštio da satiru smatra legitimnim i neophodnim izrazom u demokratskom društvu, pa opomena emiteru zbog načina na koji je tretiran jedan državni funkcioner u zabavnom programu postaje problematična sa aspekta slobode izražavanja.

"Skrećemo pažnju i na to da je da je u emisijama različitih TV i radio stanica sa nacionalnom i lokalnom pokrivenošću bilo drastičnih primera otvorenih kampanja i neprimerenih napada na političare i druge javne linosti na koje Savet RRA nije reagovao", stoji u saopštenju.

To udruženje se oštro protivi svakom pokušaju da se uspostavljanja nadzora nad uređivačkom politikom medija i poziva RRA da se strogo drži ovlašćenja koja ima i da ih jednako primenjuje prema svakom emiteru.

autor: VPS izvor: Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 4.12.2013, 18:26h Mramorin (2)

    Na žalost RRA je potpuno u pravu i moja podržka samo u ovom slučaju. Ima puno razloga da veoma mnogo puta interveniše a nije.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side