01.08.2019 Beograd

NUNS osudio ponašanje vlasti u Valjevu prema novinarki Dariji Ranković

NUNS osudio ponašanje vlasti u Valjevu prema novinarki Dariji Ranković
Nezavisno udruženje novinara Srbije(NUNS) osudilo je diskriminatorsko ponašanje gradske uprave Valjeva prema novinarki Dariji Ranković, urednici portala Kolubarske.rs.

"Uvredljiv odnos valjevskih vlasti prema našoj koleginici traje već duže vreme, a najnoviji takav slučaj dogodio se u utorak 30. jula kada je obezbeđenje gradske uprave pokušalo da zabrani Dariji Ranković da uđe na konferenciju za novinare posvećenoj manifestaciji "Tešnjarske večeri" u Sali Gradskog veća, iako je ona bila uredno pozvana.

Nakon što je urednica portala Kolubarske.rs objavila tekst o tom incidentu oglasio se kabinet gradonačelnika Valjeva saopštenjem u kojem opravdava ponašanje pripadnika obezbeđenja a novinarku Ranković optužuje da je „pokušala da inscenira još jednu aferu i tako sebe predstavi kao žrtvu vlasti“.

Darija Ranković je izjavila da to što je ona na kraju ipak prisustvovala konferenciji, ne znači da joj nije bilo zabranjeno, "kao što pokušava da predstavi Kabinet gradonačelnika”.

Novinarka je ukazala da su neistinite tvrdnje da je „pokušala da isprovocira i članove Saveta Tešnjarskih večeri“, navodeći da su joj se članovi Saveta izvinili zbog neprijatnosti koja joj se dogodila i saopštili da oni nisu naložili radniku obezbeđenja da je ne pusti na konferenciju za novinare.

“Ovo saopštenje Kabineta gradonačelnika je pokušaj lokalne vlasti da ućutka novinare koji časno i pošteno rade svoj posao i pišu o trošenju javnih sredstava,” izjavila je za NUNS Darija Ranković.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side