17.07.2017 Beograd

NUNS i UNS pozvali Srpsku listu da ne diskriminiše medije

NUNS i UNS pozvali Srpsku listu da ne diskriminiše medije Foto: pixabay
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvali su danas rukovodstvo Srpske liste na Kosovu da ne diskriminiše medije i da u komunikaciji s novinarima poštuje standarde međunarodnih konvencija o slobodi informisanja.

Srpska lista je bez objašnjenja odlučila da bojkotuje informativni portal KoŠev, naveo je NUNS i dodao da Srpska lista nije pozvala taj portal na svoju prvu Izbornu skupštinu.

NUNS je naveo da očekuje da se Srpska lista ponaša u skladu sa svojim javno proklamovanim ciljem "zaštita prava na informisanje" iz stranačkog Proglasa od 12. maja ove godine.

Negodovanje zbog nepozivanja novinara portala košev.info na konferencije Srpske liste je izrazilo i Udruženje novinara Srbije (UNS).

UNS je naveo da je prema tvrdnjama urednika taj portal vraćen na mjling listu Srpske liste tek kada im je 9. juna poslata informacija da je Srpska lista kažnjena zbog predizbornog spota.

U isto vreme ova redakcija prestala je da dobija i pozivi na događaje opštinskih struktura i odeljenja Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, navodi se u saopštenju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side