19.10.2017 Beograd

NPSS traži adekvatnu kaznu za napadača na policijsku službenicu

NPSS traži adekvatnu kaznu za napadača na policijsku službenicu
Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) danas je osudio napad na koleginicu koji se dogodio u Novom Sadu i zatražio adekvatnu kaznu za počionioca.

Sindikatu ocenjuje da Tužilaštvo treba da uzme u obzir da svojim sporazumima s huliganima i kriminalcima ozbiljno pospešuje kriminal i utiče na celokupnu bezbednost građana.

"Naročito ovim devijantnim pojedincima ide u prilog kada njihovi napadi na policijske službenike, odnosno one koji predstavljaju državu, ne prođu sa adekvatnom kaznom. Dakle jasno se šalje poruka da možete ugroziti bilo čiji život bilo kada, jer za to nećete ili ćete minimalno odgovarati", saopštio je NPŠ.

Po prijavi građana da ih na Železničkoj stanici u Novom Sadu uznemirava muškarac prva je na lice mesta stigla policijska službenica, koju je napadač udario više puta u glavu i naneo joj teške telesne povrede.

Patrola je posle toga privela dvadesetpetogodišnjeg K.P. iz okoline Vrbasa, a povređena policijska službenica je prevezena u Klinički centar na odeljenje hirurgije.

Napadaču je određeno zadržavanje do 48 sati, a na teret mu se stavlja napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Napad na policijsku službenicu osudio je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je rekao da očekuje da društvo i država pošalju snažnu poruku da su ;potpuno nedopustivi napadi na policajce koji se bore da bi Srbija bila bezbedna.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side