Novosti: Roditelji biraju da li će deca ići u školu ili učiti od kuće, provera znanja u učionici
10.08.2020 Beograd

Novosti: Roditelji biraju da li će deca ići u školu ili učiti od kuće, provera znanja u učionici

Novosti: Roditelji biraju da li će deca ići u školu ili učiti od kuće, provera znanja u učionici Foto: pixabay.com
Roditelji u Srbiji moći će da biraju da li će njihova deca od septembra učiti kod kuće ili u školi ali će provere znanja đaka, poput kontrolnih i pismenih zadataka, biti organizovane isključivo u učionici, preneo je danas portal Novosti.


Po navodima lista, to je jedan od zaključaka koje bi sutra trebalo da usvoji Krizni štab za borbu protiv epidemije koronavirusa.

"Plan je da se učenicima mlađih razreda - od prvog do četvrtog, omogući nastava u školi. Ali, paralelno, biće emitovani i časovi na javnom servisu. Za TV školu biće rezervisani RTS 3 i RTS Planeta tokom celog dana, a RTS 2 do 10 ujutru", prenele su Novosti.

Učenici starijih razreda osnovne škole naizmenično će imati časove u učionici i na daljinu, kao i da će njihovo znanje biti proveravano samo u školi.

Predviđeno je da se u srednjim školama odeljenja dele, pa da jednog dana polovina prati nastavu od kuće, a da druga polovina dolazi na nastavu, pri čemu bi se narednog dana grupe zamenile.

Novosti su prenele da će škole dobiti instrukcije i više modela po kojima će moći da rade a izbor će zavisiti od broja đaka, veličine školske zgrade i broja učionica.

Navodi se da se u modelu nastave za narednu školsku godinu, vodilo računa i o tome da nastavnici ne mogu u istom danu da drže časove u školi, a potom da organizuju i onlajn nastavu za decu koja su kod kuće, jer bi time bila duplirana njihova norma i broj radnih sati.

Posle sutrašnje sednice Kriznog štaba Vlade Srbije će biti poznato u kojim situacijama će nošenje maske biti obavezno za đake dok će roditelji imati obavezu će da deci provere telesnu temperaturu pre nego što ih isprate u školu.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side