Novosadski studenti najavili novi protest
07.07.2020 Novi Sad

Novosadski studenti najavili novi protest

Novosadski studenti najavili novi protest Foto: Beta/Dragan Gojić
Studenti Univerziteta u Novom Sadu organizovali su danas novi protest u kampusu univerziteta jer nadležni nisu ispunili njihove zahteve, saopštila je Omladinska studentska asocijacija (OSA).


Studenti su zahteve poslali institucijama u subotu, 4. jula, i dali su im rok da do danas, 7. jula, u 12 sati njihove zahteve prihvate.

Studenti traže da u studentskim domovima ostanu i tokom leta po redovnoj ceni i da svim studentima u domovima, bez obzira na državljanstvo, bude obezbeđeno besplatno PCR testiranje i lečenje od kovida-19.

Takođe traže da zaraženima i onima u samoizolaciji bude omogućeno naknadno polaganje ispita, kao i da samofinansirajući studenti, zbog ekonomskih posledica epidemije, budu oslobođeni plaćanja školarine.

Svoje zahteve su uputili Rektoratu, Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i Studentskom centru.

"S obzirom na to da se nadležni organi i institucije po tom pitanju još nisu zvanično oglasili", kako je navedeno u saopštenju OSA-e, studenti Novosadskog univerziteta organizuju danas od 10 do 12 sati, novi protest, kod fontane u dvorištu studentskog doma "Slobodan Bajić".

Deo studenata protestvovao je i juče.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side