Novi Pazar: Policija traga za pošiljaocem metka Islamskoj zajednici u pismu iz Beograda
07.11.2019 Beograd

Novi Pazar: Policija traga za pošiljaocem metka Islamskoj zajednici u pismu iz Beograda

Novi Pazar: Policija traga za pošiljaocem metka Islamskoj zajednici u pismu iz Beograda Foto: freeimages
Novopazarska policija radi na identifikaciji pošiljaoca koverte Islamskoj zajednici (IZ) u Srbiji, u kojoj se nalazio školski metak umotan u pamučnu tkaninu.

O slučaju je obavešten i tužilac, objavio je danas novopazarski Radio Sto plus.

Koverta sa metkom, stigla je u ponedeljak, 4. novembra, sa poštanskim pečatom iz Beograda, a na njoj je kao ime pošiljaoca naveden Đorđe Petrović, sa adresom ulice Svetog Cara Lazara iz Orašca.

U Mešihatu IZ navode da su zabrinuti, jer smatraju da je ova koverta sa metkom direktna pretnja i jasna poruka pripadnicima islama da "nisu poželjni u ovoj državi".

Oni su od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova tražili da svojim autoritetom pruže potrebnu zaštitu IZ i svim pripadnicima islama, ali i uverenje da je Srbija "i njihova domovina u kojoj mogu živeti i osećati se slobodno, u duhu svoje vere i kulture, bez straha za život i bezbednost".

Iz Mešihata apeluju na građane da održe prisebnost i da ne odgovaraju na provokacije.

Osim IZ u Srbiji, koverta sa metkom u pamučnoj tkanini juče je iz Beograda stigla i na adresu Parlamenta Bosne i Hercegovine (BiH), a policijski službenici su poslali kovertu Tužilastvu BiH na rasvjetljivanje slučaja, nakon čega se u istragu uključila i Agencija za istrage i zaštitu BiH.

Početkom ove godine na adresu Mešihata stiglo je preteće pismo od izvesnog Stefana Lazarevića iz Beograda, u kojem je vređao islam i muslimane, a ovaj slučaj prema saznanju radija Sto plus još uvek nije rešen.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side