24.01.2020 Novi Pazar

Novi Pazar: Komisija predložila sufinansiranje 16 medijskih projekata sa 64 miliona dinara

Novi Pazar: Komisija predložila sufinansiranje 16 medijskih projekata sa 64 miliona dinara Foto: Pixabay
Novi Pazar će sa 64,1 milion dinara sufinansirati 16 medijskih projekata u 2020. godini, a 70 odsto tog novca, odnosno 45 miliona dinara, dobiće Radio televizija Novi Pazar, odlučila je danas Komisija za ocenu pristiglih projekata.

U preliminarnoj listi odobrenih projekata predloženo je da sa 13 miliona dinara iz gradske kase Novog Pazara bude sufinansiran projekat TV Sandžak, sa po milion dinara Novinske agencije Beta (za radio Sto plus), "Emedia group" i Kulturnog centra "Zambak", a upola manje Dan Grafa, izdavača dnevnog lista Danas.

Iz budžeta Novog Pazara sa 400.000 dinara trebalo bi da bude sufinansiran projekat Adria media grupe (izdavača dnevnog lista Kurir), a po 300.000 dinara dobiće "Journalistic plan", "Agenda 2020", "K media star", "Lokal medija plan" i "Free media".

Komisija je predložila da sa po 200.000 dinara budu podržani projekti Trgovinsko-informativnog preduzeća "Double - E" (Yu radio) i "PP medije", a sa po 150.000 dinara "A1 - neta" i Bošnjačke zajednice kulture "Preporod".

Predlog Komisije razmatraće Gradsko veće Novog Pazara na sledećoj sednici.

autor: AO izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side