Novi konkurs Hemofarma za studente i diplomce
06.10.2020 Beograd

Novi konkurs Hemofarma za studente i diplomce

Novi konkurs Hemofarma za studente i diplomce
Vršački Hemofarm pozvao je danas najbolje studente završnih godina osnovnih i master studija, kao i diplomce na medicinskim, farmaceutskim, tehnološkim, hemijskim ili fakultetima za fizičku hemiju u Srbiji, da se prijave na jedan od dva aktuelna konkursa - jednogodišnji Program za obrazovanje Hemofarm fondacije "Možeš i Ti" ili šestomesečni program plaćene prakse "Chance to advance" te kompanije.


Prijava za oba programa trajaće mesec dana, navedeno je u saopštenju.

Najboljii studenti završnih godina osnovnih i master studija imaju priliku da se prijave za učešće u Programu za obrazovanje "Možeš i Ti" koji obuhvata mesečnu stipendiju, mentorsku podršku, kao i stručnu praksu u Srbiji i Nemačkoj.

Konkurs za 10 budućih stipendista Hemofarm fondacije otvoren je za studente državnih univerziteta u Srbiji koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50 i lošijeg su imovinskog stanja, precizorano je u saopštenju.

O uslovima konkursa i načinu prijave studenti se mogu informisati na internet prezentaciji Hemofarm fondacije  www.fondacijahemofarm.org.rs.

Takodje, diplomci i studenti koji su upisali ili završili master studije na tehnološkim, farmaceutskim, elektrotehničkim, mašinskim, hemijskim i fakultetima za fizičku hemiju mogu da se prijave i na Program plaćene prakse "Chance to advance" u kompaniji Hemofarm.

Programom je predvidjeno da 10 praktikanata stekne stručna znanja i iskustvo u proizvodnim kompleksima Hemofarma u Vršcu i Šapcu, i da u sektorima proizvodnje, inženjeringa i upravljanja kvalitetom uči od vrhunskih stručnjaka uz primenu najnovije tehnologije u proizvodnji lekova.

Program prakse traje od novembra 2020. do maja 2021. godine, a svi zainteresovani svoju biografiju i motivaciono pismo mogu poslati na e-mail adresu praksa@hemofarm.com i dodatno se informisati o programu na veb prezentaciji Hemofarma www.hemofarm.com.

"Do danas Hemofarm fondacija podržala je čitavu jednu zajednicu pametnih i vrednih mladih ljudi – ukupno 3480 studenata. Otvorili smo im vrata Hemofarma i uveli u novi svet znanja i prakse, a mnogi od njih su potom ostali u Srbiji i karijeru nastavili u našoj kompaniji. Svi oni imaju nešto zajedničko: neki na lokalnom i nacionalnom, a pojedini čak na globalnom nivou, menjaju svet na bolje", istakla je, povodom novog ciklusa podrške najboljim studentima, direktorka Hemofarm fondacije Suzana Djordjević.

Kako je kazala direktorka ljudskih resursa u Hemofarmu Tatjana Jovanović, kompanija i ove godine pruža šansu studentima i diplomcima željnim prakse da nadograde znanje koje su stekli tokom školovanja.

"Hemofarm već decenijama kroz brojne programe pomaže stručne fakultete i studente kako bi teoriju dopunili praksom i stekli iskustvo iz prve ruke, učeći od najboljih – njihovih kolega u Hemofarmu. To je vid naše dugoročne podrške obrazovanju u Srbiji i ulaganje u budućnost svih nas", rekla je Jovanović.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side