Novi Klinički centar u Nišu ostaće bez pacijenata sa koronavirusom
12.05.2020 | 11:00h ► 12:27h Niš

Novi Klinički centar u Nišu ostaće bez pacijenata sa koronavirusom

Novi Klinički centar u Nišu ostaće bez pacijenata sa koronavirusom Foto: Beta/Klinički centar Niš
Novi Klinički centar u Nišu ostaće bez pacijenata sa potvrđenim prisustvom koronavirusa, nakon otpuštanja četiri potvrđena slučaja i nešto više lica za koje se očekuju rezultati testiranja, koji će biti prebačeni na Infektivnu kliniku.

 

Pomoćnik direktora KC Niš Radmilo Janković kazao je agenciji Beta da prošlo više od mesec dana od prijema prvih pacijenata sa koronavirusom u novu zgradu Kliničkog centra, kao i da se ponovno otvaranje tog objekta za lečenje ostalih pacijenata i izlazak iz kovid statusa očekuje u narednih sedam do deset dana.

"Konačnu odluku o tome doneće Ministarstvo zdravlja, kako za niški Klinički centar, tako i za ostale bolnice u Srbiji", izjavio je Janković.

Prema njegovim rečima, čim poslednji pacijenti sa koronavirusom budu prebačeni iz nove zgrade Kliničkog centra na Infektivnu kliniku, krenuće se sa detaljnim čišćenjem i dezinfekcijom i taj objekat biće potpuno spreman za dalji rad već sledećeg ponedeljka.

Foto: Beta/Klinički centar Niš

Janković je podsetio da je za povratak zaposlenih iz kovid bolnica na rad sa ostalim pacijentima potrebno da dva puta imaju negativan rezultat na testu za taj virus.

"Nama se broj pacijenata smanjuje, spali smo danas na ispod 100 i taj trend smanjenja očekujemo i narednih dana. U planu je da nakon novog Kliničkog centra, iz kovid statusa izađe Klinika za rehabilitaciju, potom pulmologija i na kraju anestezija u staroj zgradi hirurgije", kazao je Janković.

On je rekao da građani sa juga Srbije moraju da imaju još malo strpljenja kada je u pitanju prelazak Kliničkog centra Niš na uobičajeni režim rada.

Foto: Beta/Klinički centar Niš

Poslednjih dana učestali su zahtevi građana Niša, ali i okolnih mesta sa juga Srbije, da Klinički centar u Nišu krene sa normalnim radom i da se omoguće pregledi i lečenja ljudi sa različitim aktunim i hroničnim bolestima.

U Kliničkom centru u Nišu i privremenim kovid bolnicama u jeku pandemije koronavirusa, na lečenju se nalazilo preko 1.200 obolelih sa područja čitavog jugoistoka zemlje.

 

Foto: Beta/Klinički centar Niš 

U KC Niš je u ponedeljak bilo 113 obolelih, a isto toliko i u privremenoj kovid bolnici u "Radonu" u Niškoj Banji.

Među obolelima od korona virusa su i tri deteta, a u jako teškom stanju je sedam pacijenata i oni su priključeni na respiratore.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side