06.11.2018 Beograd

Novi ambasadori Nemačke, Indije i Australije u Srbiji sastali se s ministrom Dačićem

Novi ambasadori Nemačke, Indije i Australije u Srbiji sastali se s ministrom Dačićem Foto: Beta / MSP / Ognjen Stevanović
Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić razgovarao je danas s novim ambasadorima Nemačke - Tomasom Šibom, Indije - Subratom Batačardžijem i s novom ambasadorkom Australije - Rut Karis, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Dačić i novi ambasador Nemačke su ocenili da su međudržavni odnosi dobri, da se saradnja unapređuje, i da su obe strane spremne da se tako nastavi.

Dačić je izrazio zadovoljstvo podrškom Nemačke evrointegraciji Srbije, a sa Šibom je razgovarao i o dijalogu Beograda i Prištine.

Ministar spoljnih poslova Srbije i novi ambasador Indije, Subrat Batačardži, takođe su izrazili spremnost za razvoj odnosa, a Dačić istakao značaj obeležavanja 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ministar je posebno zahvalio Indiji zbog podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i izrazio nadu da će indijska podrška u međunarodnim forumima ostati nepromenjena.

Dačić i nova ambasadorka Australije, Rut Karis,  izrazili su spremnost za dalje jačanje međudržavne saradnje i razmene poseta, a naglašena je mogućnost većeg investicionog prisustva Australije u Srbiji, i istaknut potencijal srpske dijaspore u Australiji.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side