15.12.2017 Beograd

Nove pretnje poslanici Mariniki Tepić na zidovima u Beogradu

Nove pretnje poslanici Mariniki Tepić na zidovima u Beogradu Foto: prtscr ytb
U Beogradu su na zidovima danas ponovo ispisane pretnje poslanici Nove stranke Mariniki Tepić.

Preko puta Skupštine Grada, u Ulici Dragoslava Jovanovića, ispisano je "Marinika shvati nećemo stati", i "Korneliju Kodreanu ne Mariniku Čobanu".

Takve pretnje su ove nedelje bile na još dva mesta u Beogradu.

Pretnje i uvrede Mariniki Tepić su počele početkom novembra kada je ona u Skupštini Srbije tražila obaveštenje vlasti o tome "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija, i to s Mišom Vacićem", vođom jedne od ekstremnih desničarskih grupa i bivšim savetnikom u Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Poslanica je zbog pretnji uputila pisani zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova u kojem traži procenu svoje bezbednosti i bezbednosti porodice, i detaljno obaveštenje o toku istrage, ali nije ddobila nikakav odgovor.

Jedna osoba je početkom decembra zbog pretnji Mariniki Tepić uhapšena, pa ubrzo puštena na slobodu, a potom zbog pretnji i dvojici novinara ponovo uhapšena.

Uhapšen je Tomislav Lovreković koji je, kako je objavljeno, potpisao "najgnusnije, najozbiljnije i najteže pretnje" u kojima je naveo: "N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi".

Tepić je ranije izjavila da pored njega kontinuirano pretnje upućuje niz portala, formalno registrovanih organizacija, paraorganizacija, pojedinaca.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side