Nova stranka upozorila na otpad iz postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu
28.01.2020 Zrenjanin

Nova stranka upozorila na otpad iz postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu

Nova stranka upozorila na otpad iz postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu
Organizacija Nove stranke u Zrenjaninu je danas pitala ;gradsku upravu i inspekciju za zaštitu životne sredine o kontroli "potencijalno opasnog otpada" koji završava u kanalizaciji, a potiče iz postrojenja za prečišćavanje vode gradskog vodovoda u Zrenjaninu.

"Uvereni da otpad koji sadrži arsen i druge zagađujuće materije izdvojene prečišćavanjem sirove vode, ima karakteristike opasnog otpada", navodi se u saopštenju.

Nova stranka pita zašto operater postrojenja nije prijavio emisiju opasnog otpada i zašto inspekcija po saznanju da verovatno postoji emisija, nije izvršila kontrolu, a pitali su i gde se do sada odlagao taj otpad.

Stranka je navela da je uvidom u Registar zagađivača - grupa "Operateri postrojenja za tretman" uočila da ne postoji prijava emisije opasnog otpada preduzeća koje je vlasnik prečistača vode u Zrenjaninu. Uvidom u GIS portal Nacionalnog registra zagađivača nisu uspeli da nađu prečistač vode, odnosno preduzeće vlasnika prečistača.

Zrenjaninsko postrojenje posetili najviši predstavnici vlasti, piše Nova stranka i konstatuje da premijerka Srbije Ana Brnabić ne mora da zna da neko ne prijavljuje opasan otpad, "ali bi njeni ministri to trebalo ili da uveliko znaju ili da provere sa svojim nadležnim službama, kako ne bismo ponovo bili u situaciji da po Srbiji otkopavamo burad s nepoznatim sadržajem", potseća Nova stranka.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side