Nova stranka: Umesto zabrane šetnje ljubimaca, zabraniti kontakt između vlasnika
29.03.2020 Beograd

Nova stranka: Umesto zabrane šetnje ljubimaca, zabraniti kontakt između vlasnika

Nova stranka: Umesto zabrane šetnje ljubimaca, zabraniti kontakt između vlasnika Foto: Pixabay
Nova stranka apelovala je danas na Vladu Srbije da ponovo razmotri odluku o ukidanju večernje šetnje kućnih ljubimaca koja kako se navodi, ima uticaja ne samo na zdravlje životinja već i na higijenu životnog prostora.

Nova je u saopštenju predložila da umesto zabrane šetnje, bude uvedena stroga zabrana kontakata između vlasnika kućnih ljubimaca, obavezno držanje na rastojanju od najmanje dva metra i nošenje zaštitnih maski i rukavica.

"Kao jedna od mera koje bi takođe mogle da smanje kontakt medu vlasnicima ljubimaca mogla bi da bude i samoorganizacija komšija u okviru kućnog saveta, tako da, na smenu, jedan čovek izvodi nekoliko pasa svojih suseda zajedno u šetnju", predložila je Nova.

Iz te stranke su apelovali i na raspoređivanje pripadnika nadležnih organa reda na lokacije gde se ljubimci mahom izvode u šetnju, kao što su veći parkovi ili dvorišta između blokova zgrada, kako bi se naredba o držanju rastojanja između vlasnika strogo kontrolisala.

"Naučno je dokazano da uzdržavanje od vršenja nužde kod pasa ili primoravanje da je vrši u stanu u kojem živi, a u kojem mu je to od početka bilo zabranjeno, dovodi do pogoršanja mokraćnih problema životinje, a samim tim i do uticaja na higijenu životnog prostora, koja je jedna od ključnih mera prevencije u borbi sa pandemijom koronavirusa", stoji u saopštenju.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side