11.05.2017 Beograd

Nova stranka traži raspravu o smenjivanju Maje Gojković

Nova stranka traži raspravu o smenjivanju Maje Gojković
Poslanici Nove Stranke (NS) zatražili su od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da u dnevni red današnje sednice uvrsti i zahtev opozicije da bude smenjena.

Poslanici NS Zoran Živković i Marinika Tepić su u izjavama novinarima protestovali što ni danas, po odluci predsednice, građanima nije dozvoljen ulazak u Skupštinu da bi s balkona pratili sednicu.

Živković je rekao da postoji dovoljan broj potpisa za raspravu o smenjivanju Maje Gojković podsetivši da je na prethodnoj sednici i ona rekla da "jedva čeka" da taj zahtev stavi na dnevni red.

Lider NS koji je tokom protesta "Protiv diktature" pozivao studente da budu njegovi gosti u Skupštini, rekao je da građani i dalje ne mogu da dođu i s balkona prate rad.

"Ćutanje administracije traje jako dugo", rekao je Živković podsetivši da odluku o zabrani ulaska građana u Skupštinu donela predsednica Gojković.

Tepić je rekla da zbog te odluke nije mogla da razgovara s kandidatima za tužioca za ratne zločine, čiji je izbor na dnevnom redu današnje sednice.

Ona je ocenila i da nijedan od dva predložena kandidata za tužioca za ratne zločine neće biti izabran.

Tepić je ukazala da bi budući tužilac trebalo da se, pored neposrednih izvršilaca, bavi i odgovornošću "huškača" na rat 1990-ih godina.

Po njenim rečima, mogao bi da počne od tadađnjg ministra informisanja - Aleksandra Vučića i "cele klike" iz tog perioda.

Živković je rekao i da će Srbija, zbog neizručenja Bugarskoj njenog državljana Cvetana Vasileva, pretrpeti ogromnu štetu. On je ocenio da su za to odgovrni Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side