Nova stranka: Omogućiti Ivanoviću odbranu sa slobode
08.08.2015 Beograd

Nova stranka: Omogućiti Ivanoviću odbranu sa slobode

Nova stranka: Omogućiti Ivanoviću odbranu sa slobode
Nova stranka izražava najdublju solidarnost sa liderom Građanske inicijative SDP Oliverom Ivanovićem koji je juče otpočeo štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici i apeluje na nadležne institucije da mu se što hitnije omogući odbrana sa slobode.

Verujemo da Ivanovićeva odluka da otpočne štrajk glađu jeste drastičan, ali opravdan odgovor na očigledno kršenje osnovnih ljudskih prava koje se nad njim sprovodi, kaže se u saopštenju Nove stranke.

Smatramo da poslednja odluka o još jednom produženju pritvora, nakon više od 550 dana, dovodi u pitanje integritet pravosudnih institucija, te podgreva sumnju da je ceo dosadašnji proces izraz pravničke i politizovane lakrdije.

Nova stranka apeluje na Euleks, međunarodne i kosovske institucije da svoju proklamovanu opredeljenost za vladavinu prava potvrde time što će Ivanoviću omogućiti da se brani sa slobode. 

NS kaže i da je razočarana, kako navodi, indifirentnim odnosom Vlade Srbije i traži od nje da svoj autoritet u međunarodnoj zajednici, na koji se konstantno poziva, upotrebi u insistiranju na ukidanju pritvora Oliveru Ivanoviću.

autor: MI izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side