Nova stranka: Dok se građani bore za živote, Vesiću se peva i veseli
18.04.2020 Beograd

Nova stranka: Dok se građani bore za živote, Vesiću se peva i veseli

Nova stranka: Dok se građani bore za živote, Vesiću se peva i veseli Foto: PrntScr / You Tube
Nova stranka saopštila je danas da je javnost zatečena najavom zamenika gadonačelnika Gorana Vesića da će od iduće nedelje biti organizovani koncerti estradnih umetnika ispred Gradske skupštine, što će građani moći da prate putem interneta.

Predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović apelovao na gradsku vlast da "smesta povuče sramnu odluku o otpočinjanju koncertnih manifestacija u prestonici" i ocenio da je to "uvreda ne samo inteligencije građana, već i šamar u lice svima onima koji se u ovim teškim trenucima bore za živote".

"Dok građani strogo poštuju propisane mere i žive u svakodnevnom strahu za svoje i zdravlje svojih najbližih, zatvoreni zbog sve dužih zabrana kretanja, dok nam sve više lekara oboljeva, a oni koji su preostali na nogama rade svakog dana po ceo dan, dok izveštaji Kriznog štaba neprestano broje mrtve, Vesiću se izgleda peva", izjavio je Mladenović.

Kako je istakao "'Beograd pobeđuje' je sraman slogan u trenutku kada smo suočeni sa najvećom pošasti koju pamtimo, a posebno je važno pitanje koliko će nastupi najavljenih estradnih umetnika koštati".

Prema njegovim rečima, "jasno je da će još jedan sramni cirkus u režiji režima SNS-a olakšati džepove građana Beograda, i to sada, kada postoji nebrojeno drugih i prečih stvari u koje bi novac mogao i trebalo biti uložen".

"Kako tačno svirka i pevanje doprinose borbi države sa pandemijom? Kome Vesić misli da je do veselja u ovim danima i nedeljama neizvesnosti pred nama? I što je najvažnije, zar novac, umesto na paradu, nije mogao biti uložen u preko potrebne zaštitne maske, rukavice, vizire i sredstva za dezinfekciju koja će i zdravstvenim radnicima i svim drugim Beograđanima neuporedivo više značiti od koncerta", naglasio je Mladenović.

Sugrađanima je Mladenović poručio da nastave da poštuju lekarske savete, sve dok, kada doba pandemije prođe, "odlučnom borbom i zamenika gradonačelnika i njegovu kamarilu ne oteramo u političku istoriju".

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.04.2020, 10:41h Pustolov

    Srbi su uvek s' pesmom isli u rat i sa pesmom ginuli. Zasto ne bi i ovaj put.

E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side