Nova: Smesta okončati hajku na novinare dovođenjem u vezu sa Vučićevim zdravstvenim problemima
17.11.2019 Beograd

Nova: Smesta okončati hajku na novinare dovođenjem u vezu sa Vučićevim zdravstvenim problemima

Nova: Smesta okončati hajku na novinare dovođenjem u vezu sa Vučićevim zdravstvenim problemima
Nova stranka zatražila je danas da se odmah okonča pritisak na novinare N1 i okonča hajka na njih dovođenjem u vezu sa zdravstvenim stanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nova stranka upozorila je na višestruku opasnost jučerašnje ujedinjene reakcije pojedinih tabloida i samozvanih analitičara, ali i predstavnika režima, koji su na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom direktno povezali novinarska pitanja N1 predsedniku Srbije sa iznenadnim pogoršanjem njegovog zdravstvenog stanja.

"U državi u kojoj su sloboda medijskog delovanja i nezavisnost medija svedeni na najniže grane, a novinari i medijski radnici pod nezapamćenim pritiskom ne bi li postali puko oruđe u rukama vlasti i instrument za izvršenje njihovih direktiva, predstavlja samo novi pokušaj da se ugrozi transparentnost i nezavisnost njihovog rada", navode iz Nove.

Napominju da je novinarstvo časna i odgovorna profesija, čiji sastavni deo jeste upravo postavljanje pitanje i zahtevanje odgovora u interesu građana i javnosti, a koja su, u informativnom delu programa, obaveza svakog političara, te samim tim posebno vršioca funkcije predsednika Republike.
"Ujedno podsećamo da je još jednom potvrđena opravdanost zahteva lidera NOVE Zorana Živkovića koji u skupštinskom delovanju konstantno insistira na uvođenju obaveznog lekarskog pregleda za narodne poslanike, ministre i predsednika države, što je u jednom svetlijem periodu novije srpske istorije i bila uobičajena praksa", navodi se u saopštenju.

Iz te stranke osuđuju bilo kakav vid likovanja ili ironije na račun zdravstvenih problema Aleksandra Vučića ili bilo kog drugog javnog funkcionera i zahtevaju da se odmah okonča pritisak na reportera i novinarsku ekipu televizije N1, koji su, i na konferenciji za medije Aleksandra Vučića u Beogradu na vodi, kao i u ostalim prilikama, samo radili svoj posao.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side