30.12.2016 Beograd

Nova postavljenja i penzionisanja u Vojsci Srbije

Nova postavljenja i penzionisanja u Vojsci Srbije Foto: Beta/Ministarstvo odbrane
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je danas ukaz kojim je veći broj vojnih lica postavljen na nove dužnosti ili penzionisan.

Za novog načelnika Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane Ministarstva odbrane postavljen je general-major Milan Mojsilović, koji je do sada bio na dužnosti šefa Vojnog predstavništva Srbije u NATO.

Novi šef Vojnog predstavništva pri NATO biće dosadašnji komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić, dok je dosadašnji komandant III brigade Kopnene vojske (KoV) brigadni general Mile Jelić postavljen za načelnika Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane.

Bivši zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva (RV) i PVO, brigadni general Duško Žarković postavljen je za načelnika Uprave za operativne poslove Generalštaba, dok je za novog zamenika komandanta RV postavljen dosadašnji komandant 250. raketne brigade PVO brigadni general Sava Milenković.

Načelnik Štaba KoV ubuduće će biti pukovnik Vladeta Baltić, komandant III brigade KoV pukovnik Predrag Grbić, komandant II brigade KoV pukovnik Željko Kuzmanović a komandant IV brigade KoV pukovnik Slobodan Stopa.

Novi načelnik Uprave za ljudske resurse biće pukovnik Savo Iriškić, komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Željko Bilić, načelnik štaba Komande RV i PVO pukovnik Aleksandar Bjelić dok će zastupnik komandanta 250. raketne brigade PVO biti pukovnik Milan Popović.

Odlukom predsednika vojna služba prestala je dosadašnjem načelniku Uprave za operativne poslove general-majoru Vojinu Jondiću, dosadašnjem načelniku Uprave za ljudske resurse brigadnom generalu Stojanu Konjikovcu, dosadašnjem načelniku Uprave za obuku i doktrinu brigadnom generalu Marinku Pavloviću, dosadašnjem komandantu IV brigade KoV brigadnom generalu Zoranu Luburi i dosadašnjem načelniku Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane brigadnom generalu Slobodanu Joksimoviću.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 30.12.2016, 12:14h Major

  Da li je ovo nagrada Bandicu za lojalnost ukazanu Vucicu zbog pada helikoptera?

Pročitajte i...
 • Politička zloupotreba istorije: Ko je prvi počeo – Istoričari protiv revizionizma Politička zloupotreba istorije: Ko je prvi počeo – Istoričari protiv revizionizma

  Mora se razlikovati revizija od revizionizma, koji stvara sukobe između država, društva i naroda. Do revizionizma dolazi kada se deo događaja predstavi kao celina i iskoristi za stvaranje politički potrebne priče. Očigledan primer je vojno-policijska akcija “Oluja”, koja se različito tumači u Hrvatskoj i Srbiji upravo kroz delove događaja, tako da je u fokusu u Srbiji događaj nakon, a u Hrvatskoj pre “Oluje”

 • U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte

  Tema broja: Ko je prvi počeo – Istoričari protiv revizionizma -- Politička zloupotreba istorije: Mora se razlikovati revizija od revizionizma, koji stvara sukobe između država, društva i naroda. Do revizionizma dolazi kada se deo događaja predstavi kao celina i iskoristi za stvaranje politički potrebne priče. Očigledan primer je vojno-policijska akcija “Oluja”, koja se različito tumači u Hrvatskoj i Srbiji upravo kroz delove događaja, tako da je u fokusu u Srbiji događaj nakon, a u Hrvatskoj pre “Oluje”. Piše: Ivana Pejčić

 • Vučić: Idem u Brisel ali nisam optimista zbog izjava koje stižu iz Prištine Vučić: Idem u Brisel ali nisam optimista zbog izjava koje stižu iz Prištine

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u nedelju putovati na nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, ali da je "prilično obeshrabren" u pogledu uspeha tih razgovora, imajući u vidu izjave koje su prethodnih dana stizale s Kosova.

 • Opozicija u Nišu traži da se o aerodromu ne glasa u Skupštini grada Opozicija u Nišu traži da se o aerodromu ne glasa u Skupštini grada

  Odbornici ujedinjene niške opozicije najavili su danas da će na sednici Skupštine Niša tražiti da sa dnevnog reda bude skinuta tačka o predaji aerodroma "Konstantin Veliki" državi, a ako njihov predlog ne bude usvojen glasaće protiv odluke o poklanjanju aerodroma.

 • Savez za Srbiju pita zbog čega nije postavljen novi gradski menadžer Beograda Savez za Srbiju pita zbog čega nije postavljen novi gradski menadžer Beograda

  Zamenik šefa odborničke grupe "Saveza za Srbiju" u beogradskom parlamentu Nikola Jovanović upitao je danas vladajuću koaliciju u Beogradu zbog čega nije postavljen novi gradski menadžer u glavnom gradu.

 • Meteorolozi upozorili na sutrašnje pogoršanje vremena u Srbiji, mogući jaki pljuskovi i grad Meteorolozi upozorili na sutrašnje pogoršanje vremena u Srbiji, mogući jaki pljuskovi i grad

  Republički hidrometeorološki zavod je danas izdao upozorenje za sutra, petak, zbog plјuskova, uz grmlјavinu, osetan pad temperature i jak, povremeno olujni vetar, širom Srbije.

 • Tadić: Društvo talac Vučićevog poimanja sveta u kojem se ne razaznaje laž Tadić: Društvo talac Vučićevog poimanja sveta u kojem se ne razaznaje laž

  Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i predsednik države u dva mandata Boris Tadić ocenio je danas da je celokupno srpsko društvo u ulozi taoca Vučićevog i naprednjačkog poimanja sveta u kojem se više "ne razaznaje istina od laži, zlo od vrline i nenormalno od normalnog".

 • Poslanici opzicije kritikovali izjavu premijerke o Kosovu Poslanici opzicije kritikovali izjavu premijerke o Kosovu

  Poslanici opozicije u Skupštini Srbije kritikovali su danas izjavu premijerke Ane Brnabić o Kosovu i Metohiji i zatražili održavanje posebne sednice Skupštine o Kosovu.

 • Pronađen još jedan komad skupštinskog mobilijara nestalog 5. oktobra Pronađen još jedan komad skupštinskog mobilijara nestalog 5. oktobra

  U Sokobanji je pronađen još jedan komad mobilijara nestalog 5. oktobra 2000. iz zgrade tadašnje Skupštine SRJ tokom demonstracija zbog nepriznavanja izbornih rezultata, saopšteno je danas iz kabineta predsednice Skupštine Srbije.

 • Sejdinović: Koordinaciono telo će rešavati probleme na medijskoj sceni Sejdinović: Koordinaciono telo će rešavati probleme na medijskoj sceni

  Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je danas da su predstavnici medijskih udruženja prihvatili da učestvuju u izradi nove medijske strategije, dokumenta koji će u budućnosti imati uticaj na medijsku scenu, samo pod uslovom da se otvori paralelni proces, kroz koji će se razgovarati i rešavati aktuelni problemi medijske scene.

 • VOICE: Država nenamenski troši sredstva od eko takse VOICE: Država nenamenski troši sredstva od eko takse

  Nestabilan sistem subvencionisanja i veliko kašnjenje u isplati stvorio je velike probleme postrojenjima za preradu otpada, a najviše ispaštaju životna sredina i građani, dok država nenamenski troši sredstva prikupljena od eko takse, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side