Niš zainteresovan za nabavku vozila Oko sokolovo
08.10.2020 Niš

Niš zainteresovan za nabavku vozila Oko sokolovo

Niš zainteresovan za nabavku vozila Oko sokolovo Foto: prtscr ytb
Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je danas da rukovodstvo grada "ozbiljno razmišlja" da iduće godine nabavi vozilo za elektronsku kontrolu nepropisnog parkiranja "Oko sokolovo", kakvo već ima grad Beograd.

"Vozilo se sastoji od softverskog i hardverskog dela, a taj softverski deo bi za nas bio besplatan, što nam je veoma zanimljivo i primamljivo", izjavila je Sotirovski na konferenciji za medije.

Time bi, dodala je, grad Niš uspostavio komunalni red i mogućnost da se ulice i trotoari nesmetano koriste, s obzirom da Niš nema ni tako veliki broj zaposlenih u komunalnoj miliciji.

Sotirovski je kazala da bi nabavkom vozila "Oko sokolovo" grad rešio i problem buke, jer ima kafića koji puštaju glasnu muziku i stanara koji se zbog toga žale.

"Prihodovali bi od tog vozila, ali ono što je najvažnije u svemu tome, kada vozilo prođe i snimi ljude koji su se pogrešno parkirali, nećemo biti u situaciji da prisustvujemo nemilim scenama i raspravama zaposlenih u komunalnoj miliciji ili saobraćajnoj policiji sa vozačima koji su se pogrešno parkirali", istakla je Sotirovski.

Ona je dodala da je vozilo "Oko sokolovo" za mesec dana prihodovalo oko 140 miliona dinara gradu Beogradu, a ukupna ušteda zbog preusmeravanja komunalnih milicajaca na druge poslove iznosi oko 2,5 miliona evra.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side