24.07.2017 Niš

Niš: Ujedi pasa i padovi koštali gradsku kasu 1,4 miliona dinara

Niš: Ujedi pasa i padovi koštali gradsku kasu 1,4 miliona dinara Foto: pixabay.com
Od početka godine gradska komisija Niša za mirno rešavanje sporova odobrila je isplatu iz budžeta grada skoro 1,4 miliona dinara na ime odštete građanima zbog ujeda pasa i mačaka i padova na javnim površinama, izjavio je za Betu gradski većnik i predsednik te komisije Saša Živić.

Prema njegovim rečima, potraživanja građana na ime odštete iznosila su 6,5 miliona dinara, ali su na komisiji postignuti dogovori o manjim isplatama.

"Komisija je do sada rešila 36 zahteva građana, a 50 je u postupku rešavanja. Ti zahtevi su dogovoreni ali je još potrebno da budu potpisani", kazao je Živić.

Od početka godine najeći broj zahteva građana, njih 27 od odobrenih 36, bio je podnet zbog ujeda pasa lutalica, dva zahteva su podneta zbog ujeda mačaka, šest zbog pada na ledu, a jedan zbog pada na javnoj površini.

Živić je izjavio da je najveći broj građana i prošle godine tražio isplatu štete zbog ujeda pasa lutalica.

"Od avgusta do kraja prošle godine komisija je rešila 94 zahteva, a 85 je bilo podneto zbog ujeda pasa", rekao je Živić.

On je dodao da se komisiji ne obraćaju svi građani koje ujedu psi lutalice, već mnogi od njih obeštećenje zatraže putem suda.

"Nemamo podatke o tome koliko građana nadoknadu štete realizuje putem suda. Podaci Hitne pomoći govore da je prošle godine u Nišu 574 građana zatražilo pomoć lekara zbog ujeda pasa", naglasio je Živić.

Prema njegovim rečima, za isplatu nadoknade u drugoj polovini prošle godine grad je izdvojio 7,5 miliona dinara, ali je zapravo zahvaljujući radu komije ostvarena ušteda od 11 miliona dinara pošto su prvobitna potraživanja građana iznosila 18,5 mliona dinara.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side