NIN: Nakon afere Krušik Branko Stefanović napustio zajedničku firmu sa vlasnikom GIM-a
20.11.2019 Beograd

NIN: Nakon afere Krušik Branko Stefanović napustio zajedničku firmu sa vlasnikom GIM-a

NIN: Nakon afere Krušik Branko Stefanović napustio zajedničku firmu sa vlasnikom GIM-a Foto: Medija centar Beograd
Nakon izbijanja afere sa trgovinom minobacačke municije iz valjevskog "Krušika" otac ministra unutrašnjih poslova Branko Stefanović izašao je iz vlasništva u jednoj zajedničkoj firmi koju je imao sa Goranom Todorovićem, vlasnikom GIM-a, saznaje nedeljnik NIN.

"Osim Junajteda BG, Todorović i Branko Stefanović su u januaru 2018. osnovali još jednu zajedničku firmu, Vorldvajd konstrakšn and inženjering kompani, koju su registrovali za 'kupovinu i prodaju vlastitih nekretnina'. Pre nešto više od mesec dana, kada je afera 'Krušik' u prvi plan izbacila sumnjive poslove GIM-a, u koje je bio uključen i otac ministra policije, u APR-u je brže-bolje promenjena vlasnička struktura ove firme i sada je njen jedini vlasnik Goran Todorović", naveo je nedeljnik NIN u novom broju.

U tekstu koji će biti objavljen u izdanju od četvrtka, navodi se da je Branko Stefanović uoči penzionisanja otvorio još nekoliko firmi - Junajted BG vorldvajld kompani 28. septembra 2017, a posle nepunih godinu dana, 25. juna 2018. i Seven stars kompani.

"Kada se javnost počela interesovati za njegove poslove, 26. septembra ove godine promenio je ime prve firme u Junajted Bg konsalting. U međuvremenu deo Seven stars kompani postala su i dva restorana - najpre 'Maksim' u Ulici Đure Daničića, a potom, 25. februara ove godine, kao ogranak Seven starsa u APR je upisana i pivnica 'Maksim 2' u Ulici Đure Jakšića 1", piše NIN.

Taj nedeljnik je dodao da čak "ni ministar policije verovatno ne zna kako se širi poslovna imperija njegovog oca", s obzirom na to da su mu sve tri firme, u kojima je jedini vlasnik i jedna u kojoj je ortak, 2018. završile u minusu od oko 155.000 evra.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side