Nikolić: Zajedno sa Vladom pomoći ću VS da ostvari ciljeve
31.03.2015 Novi Sad

Nikolić: Zajedno sa Vladom pomoći ću VS da ostvari ciljeve

Nikolić: Zajedno sa Vladom pomoći ću VS da ostvari ciljeve Foto: Tanjug / Danilo Peternek
Redovna godišnja analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2014. održana je danas u Novom Sadu, a predsednik Republike Tomislav Nikolić istakao je da će, kao vrhovni komandant, zajedno sa Vladom Srbije uvek pomoći vojsci da ostvari svoje ciljeve, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Predsednik Nikolić rekao je da je zadovoljan ocenom jer je uočljiv napredak u odnosu na prethodnu godinu.

On je naglasio da će, kao vrhovni komandant, zajedno sa Vladom Republike Srbije uvek pomoći vojsci da ostvari svoje ciljeve.

Naša vojska je uzor u regionu i šire, istakao je predsednik Srbije.

Nikolić je rekao da je svestan da Vojska Srbije deli sudbinu građana, samim tim i nedaće, i da treba otići do svakog vojnika, razgovarati sa njim i uliti mu nadu u bolja vremena.

U toku analize sagledani su uslovi u kojima je Vojska Srbije izgrađivala operativne i funkcionalne sposobnosti, zadaci izvršeni u 2014. godini, stanje kadra i logistike u funkciji izgradnje operativnih sposobnosti, sposobnosti Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Komande za obuku za izvršenje dodeljene misije i elementi operativnih i funkcionalnih sposobnosti za 2014. godinu, kao i druga pitanja koja utiču na održavanje i razvoj sposobnosti Vojske Srbije.

Analizi su, pored predsednika Nikolića, prisustvovali ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Posle analize organizovan je prikaz naoružanja i opreme koji će biti uvedeni u naoružanje Vojske Srbije u narednom periodu, navedeno je u saopštenju.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side