Nikolić dao saglasnost da i ministar odbrane može da odobri upotrebu vojske
25.02.2016 | 10:44h ► 15:59h Beograd

Nikolić dao saglasnost da i ministar odbrane može da odobri upotrebu vojske

Nikolić dao saglasnost da i ministar odbrane može da odobri upotrebu vojske Foto: Tanjug / Oksana Toskić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je danas saglasnost da i ministar odbrane dobije pravo da odobri upotrebu jedinica Vojske Srbije ukoliko za to bude potrebe.

"Nikolić je danas dao saglasnost, odnosno odobrenje da snage Vojske Srbije budu stavljene u punu pripravnost kako bi mogle da zaštite od svih bezbednosnih izazova koji dolaze spolja naše građane, našu državu i imovinu", rekao je Selaković novinarima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je rekao da to u suštini znači da državni organi, bezbednosne službe Srbije imaju dovoljno vremena, prostora i kapaciteta da reaguju na svaki bezbednosni izazov.

Ministar je objasnio i da će se to dogoditi samo u situacijama ako pripadnici policije ne bi bili u stanju da održe i dalje potpuni red i mir u mirnodopskim uslovima.

Foto: Tanjug / Oksana Toskić

"U onoj situaciji u kojoj bi se eventualno dogodilo da pripadnici policije nisu u stanju, ili granične policije, da održavaju i dalje red i mir, u tom slučaju državni organi ili jedinice lokalne samouprave mogu da se obrate Ministarstvu odbrane", kazao je Selaković.

On je naveo da je odluka doneta zato što Srbija želi da reaguje na vreme, da bude potpuno pripremljena i u punom kapacitetu ukoliko dođe do nepredviđenih situacija.

"Građani nemaju nikakvog razloga za brigu, to znači da vojska može i ukoliko to bude potrebno da bude angažovana i na zaštiti državne granice", dodao je ministar pravde.

Ministar pravde je kazao i da je Srbija svakodnevno u kontaktu sa svim zemljama regiona.

Upitan kakva je trenutna bezbednosna procena, Selaković je odgovorio da ne može da daje takve podatke.

Sednici su prisustvovali i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, vršilac dužnosti ministra odbrane Dušan Vujović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i direktori vojnih i civilnih bezbednosnih službi.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 25.02.2016, 12:51h pedja

    hahah...kakvo usloznjavanje situacije, kao sloba kada vidi da mu se blizi kraj on izaziva vestacku krizu...ajde odlazite vise i donesite mir, stabilnost i prosperitet R.Srbiji.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side