Nikolić (DS): Nastavljano nasilno prekinutu sednicu, u Beogradu nefomalni sastanak manje grupe
28.06.2020 Šabac

Nikolić (DS): Nastavljano nasilno prekinutu sednicu, u Beogradu nefomalni sastanak manje grupe

Nikolić (DS): Nastavljano nasilno prekinutu sednicu, u Beogradu nefomalni sastanak manje grupe Foto: Beta, Demokratska stranka
Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Dejan Nikolić izjavio je da današnja sednica Glavnog odbora DS, koja je za podne zakazana u Šapcu, predstavlja nastavak sednice "koju je jedna mala grupa prošle sedmice nasilno prekinula".

"Na prošloj sednici usvojen je izveštaj predsednika DS Zorana Lutovca, preko 190 je glasalo za izveštaj, time i za rukovodstvo i Lutovca, ali nije bilo moguće nastaviti sednicu", reko je Nikolić, za Betu.

On je rekao da se sednica nastavlja sa drugom tačkom dnevnog reda, a to je izveštaj predsednika Izvšnog odbora, dok je treća tačka smena sekretara stranke Gorana Jaića, "koji je na svoju ruku pre dve nedelje poslao spisak za sednicu GO, nevalidan, tako da su na njemu bili ljudi koji su bili na listama drugih partija učesnika izbora".

Posle ove sednice, počeće nova sednica GO na kojoj je prva tačka izveštaj predsednika, što je standardno po poslavoniku o radu, takođe na dnevnom redu je izbor zamenika predsednika DS, na koju se bira neko od potpredsednika ali isključivo na predlog predsednika stranke, kao i izbor sekretra ako Jaić bude smenjen, rekao je Nikolić.

On je, govoreći o frakciji koja se protivi Lutovca, a za danas u isto vreme u Beogradu organizuje sednicu GO, rekao da je to "neformalni sastanak male grupe članova".

"Oni nemaju nikakva prava da sazovu sednicu GO, jer to može samo predsednik ili određen broj članova GO, ali njom može isključivo da predsedava predsednik stranke ili onaj koga on ovlasti", istakao je Nikolić.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side