29.05.2019 Beograd

Nikola Jovanović: Građani ne žele da žive u Vesićevom rezervatu

Nikola Jovanović: Građani ne žele da žive u Vesićevom rezervatu Foto: prtscr ytb
Odbornici Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda podržavaju opravdanu borbu žitelja Topličinog venca protiv trajnog zatvaranja za saobraćaj još jedne ulice, ovog puta Čubrine, i "pretvaranja gradskog jezgra u rezervat", izjavio je danas šef odborničke grupe SzS i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Jovanović i odbornici SzS pridružili su se građanima Topličinog venca u obrani Čubrine ulice i okolnog kraja od trajnog zatvaranja za saobraćaj.

"Okupili smo se da sprečimo nelegalne radove i da ne dozvolimo trajno zatvaranje još jedne ulice u gradskom jezgru, bez ikakvog pravnog niti urbanističkog osnova", naveo je Jovanović.

Dodao je da "građani Topličinog venca i opštine Stari grad ne žele žive u rezervatu u koji ih smešta zamenik gradonačelnika Goran Vesić i moraju biti konsultovani oko svih važnih izmena urbanističkog plana i koncepcije stanovanja".

Jovanović je rekao da gradska vlast ne sme preduzimati takve radove dok se ne donese Detaljan urbanistički plan za ovaj deo grada ili dok se građani o proširenju pešačke zone ne izjasne na referendumu.

"Gigantska pešačka zona je čist kapric aktuelne gradske vlasti i naneće ogromnu štetu ne samo ljudima koji žive u Starom gradu, već i svim Beograđanima kojima će centar grada biti mnogo slabije dostupan", rekao je Jovanović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side