17.11.2018 Niš

Nezavisnost traži povećanje plata za 15 odsto za sve zdravstvene radnike

Nezavisnost traži povećanje plata za 15 odsto za sve zdravstvene radnike Foto: pixabay.com
Predstavnici granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost najavili su danas u Nišu da će na prestojećem sastanku u Ministarstvu zdravlja Srbije predložiti pođednako povećanje plate od 15 odsto za sve zaposlene u sistemu zdravstvene zaštite.

Potpredsedsednik tog sindikata Miodrag Stojković podsetio je na koferenciji za novinare u niškom Kliničkom centru da je Vlada Srbije najavila povećanje plate od devet odsto za lekare, 12 odsto za medicinske sestre i tehničare i osam odsto za ostale zaposlene u zdravstvu.

"Za utorak je zakazan sastanak zbog kolektivnog ugovora koji ističe 1. januara, ali probaćemo da nađemo neko konstruktivno rešenje i u vezi povećanja plata kako bi svi bili jednako zadovoljni", kazao je Stojković i dodao da sindikat Nezavisnost ni sa jednim Ministarstvom zdravlja nije imao tako dobru saradnju kao sa sadašnjim.

On je kazao i da se taj sindikat neće pridružiti protestu Sindikata zaposlenih u zdravstvu, zakazanom za 22. novembar ispred Vlade Srbije u Beogradu jer kako je rekao, članovi Nezavisnosti "nikada nisu protestovali u fazi pregovora".

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović kazao je da je na današnjem sastanku rukovodstva te zdravstvene ustanove sa predstavnicima granskog sindikata Nezavisnost zaključeno da su mere koje Vlada Srbije preduzima kako bi poboljšala položaj zaposlenih u zdravstvu, dobre.

On je dodao da je poboljšanje zarada zaposlenih u zdravstvu dobar stimulans da rade bolje ali i da ostanu da rade u Srbiji. Klinički centar u Nišu, rečeno je ovom prilikom, zapošljava 3.500 ljudi, a polovina njih su članovi sindikata Nezavisnost.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side