Nestalog dečaka u šumi vreba opasnost
06.03.2012 Aleksinac

Nestalog dečaka u šumi vreba opasnost

Nestalog dečaka u šumi vreba opasnost
Više od 200 policajaca i meštana traga za Markom Ristićem (11) iz Aleksinačkog Rudnika. Detaljno je 'pročešljan' svaki pedalj pored Moravice, u atarima sela Kraljevo i Subotinac.

 

Žandarmi i policajci zavirili su i u svaki bunar i napuštenu kuću i vikendicu, sa nadom da će pronaći bilo koji trag. Zajedno sa rodbinom i Markovim ocem Slađanom Ristićem, spustili su sa Aleksinačkog Rudnika do sela Kraljeva, gde je navodno dečak viđen u subotu kasno po podne.

Međutim, mali Marko kao da je zemlju propao, a mnogi su sa zebnjom iščekivali mrak i još jednu noć, koju bi dečak evantualno mogao da provede u šumi. Iako se pretpostavlja da sada, u tri minule noći, ne bi mogao da izdrži veliku hladnoću na otvorenom, meštani Kraljeva nam ukazuju i da su šume na okolnim brdima prepune opasnih i krvožednih šakala, pišu Novosti.

„On nije u stanju da sam ode bilo kud daleko“, kaže njegov otac Slađan Ristić.

Policiji je predočeno da postoje dojave da je nestali dečak u ponedeljak tokom dana viđen u autobusu kod naselja Donji Komren. Zatim da je primećen i uveče oko 20 časova u Ulici Vuka Karadžića, na platou sa zadnje strane OTP banke na stotinak metara od same zgrade policije.

„Imamo te dve važne dojave koje će nas, nadam se, dovesti do dečaka. Sve policijske snage su se uključile u potragu za njim“, kaže Nebojša Petković, načelnik Odeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Nišu.

U međuvremenu, uveliko se nagađa kako je Marko iznenada nestao, dok se igrao nadomak svoje kuće u rudarskom naselju.

Čuvari zatvorenog rudnika potvrdili su da su Marka videli kako je prošao pored kapije i ograde “Okna jedan”, ali da nisu potom ispratili kuda je dalje otišao.

Markov otac kaže da je dečak voleo da se vozi, pogotovo autobusima. Međutim, do sada nikada sam nije putovao.

Dečak je prilikom nestanka na sebi imao crnu jaknu - duks, svetloplave farmerke i belo-crvene patike. Ima zelene oči i kratku smeđu kosu, kao i govornu manu, tako da teško može da se nekom obrati za pomoć.

autor: AS izvor: Novosti/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side