Paori najavljuju nastavak blokada
27.04.2012 Beograd

Paori najavljuju nastavak blokada

Paori najavljuju nastavak blokada
Pregovori poljoprivrednika nezadovoljnih načinom subvencionisanja i predstavnika Ministarstva poljoprivrede prekinuti su večeras, a paori najavljuju nove proteste i blokade puteva.

Predstavnik poljoprivrednika Miroslav Ivković rekao je večeras da Ministarstvo nije prihvatilo njihov zahtev da subvencije po hektaru iznose 12.000 dinara, kao i da će se blokade nastaviti tokom noći i sutra.

"Ponuda od prošle noći i danas nije ista. Nismo mogli da izađemo pred poljoprivrednike sa tom ponudom. Tražimo 12.000 dinara po hektaru a iz Ministarstva kažu da to ne mogu da daju", rekao je on.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović rekao je agenciji Beta da je prihvaćen zahtev poljoprivrednika da subvencije po hektaru iznose 12.000 dinara, ali da Ministarstvo ne može da im da i subvencije od 60 litara goriva po hektaru već samo 32 litra.

"Bili smo suštinski na korak do dogovora, ali nismo mogli da se dogovorimo jer zahtev poljoprivrednika prevazilazi novac u budžetu koji imamo za subvencije", rekao je Milovanović i istakao da je Ministarstvo spremno da razgovara o svakom predlogu poljopivrednika koji ne izlazi izvan okvira budžetskih mogućnosti za subvencije.

Nezadovoljni poljoprivrednici, koji su tokom prethodna dva dana blokirali puteve po Vojvodini i Šumadiji, jutros su obustavili blokade, ali ih zbog izostanka dogovora ponovo najavljuju za subotu ujutru.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side