01.02.2019 Beograd

Nedimović: Ove godine rad na uvođenju sistema e-agrar

Nedimović: Ove godine rad na uvođenju sistema e-agrar Foto: print screen
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović najavio je danas da će se u ovoj godini raditi na uspostavljanju sistema e-agrar koji bi trebalo da olakša komunikaciju poljoprivrednika sa resornim ministarstvom.

"Uz pomoć ovog sistema poljoprivredna gazdinstva, preduzetnici i kompanije moći će da se registruju ili obnove status u elektonskom obliku, kao i da dobijaju direktna plaćanja elektonskim putem", kazao je on na predstavljanju "Sive knjige" Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u kojoj su preporuke za pojednostavljenje uslova poslovanja i smanjenje sive ekonomije u Srbiji.

Kako je istakao, uvođenjem novog elektronskog sistema poljoprivrednici će sve što je za njih važno moći da urade bez odlaska na šaltet i prikupljanja papira.

"Pilot mera u okviru ovog projekta počeće već u aprilu u delu koji se odnosi na stočarsku proizvodnju, kako bi sistem bio testiran", kazao je Nedimović.

On je istakao značaj zakona koji omogućava elektronsko prijavljivanje sezonskih radnika, a koji je u primeni od ove godine.

Naveo je da su juče izdata prva rešenja i da se potvrdilo da sistem funkcioniše.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side