Ne davimo Beograd: Prva pobeda, osvojena pravda za Mariju Lukić, predstoji nam još borbi
10.07.2020 Beograd

Ne davimo Beograd: Prva pobeda, osvojena pravda za Mariju Lukić, predstoji nam još borbi

Ne davimo Beograd: Prva pobeda, osvojena pravda za Mariju Lukić, predstoji nam još borbi Foto: prtscr/ytb
Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je da je pravda zadovoljena jer je, nakon više od dve godine mukotrpne borbe, odugovlačenja i opstrukcije procesa, bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka osuđen na tri meseca zatvora za polno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić.

"Nadamo se da će ova Marijina pobeda podstaći i druge žene da prijave nasilje, a mi pozivamo javnost da verujemo ženama, stajemo u njihovu zaštitu, i pridružimo se njihovoj borbi. Pokazali smo da smo zajedno moćnije i moćniji od bilo kog moćnika", navela je ova Inicijativa.

U saopšenju se ističe da se pokazalo da nijedan moćnik nije moćniji od glasa javosti, zajedništva i solidarnosi, jer kako je rastao pritisak javnosti Srpska napredna stranka ga se postepeno, a na kraju i potpuno odrekla, pa je "čak izgubio i podršku Srpske radikalne stranke".

"Iako je ovaj konkretan slučaj konačno i na naše veliko zadovoljstvo gotov, nama tek predstoji borba sa drugim moćnicima koji zloupotrebljavaju svoj položaj", poručila je Inicijativa Ne davimo Beograd.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side