Ne davimo Beograd predlaže razdvajanje izbora
24.09.2020 Beograd

Ne davimo Beograd predlaže razdvajanje izbora

Ne davimo Beograd predlaže razdvajanje izbora
Inicijativa "Ne davimo Beograd" predložiće na današnjem sastanku opozicije razdvajanje različitih nivoa izbora u Srbiji, kako bi se izbegla zloupotreba javnih resursa, funkcionerska kampanja i kontrola medija.


"Predsednički, parlamentarni i lokalni izbori ne mogu biti održani zajedno zbog velike zloupotrebe javnih resursa, funkcionerske kampanje i kontrole medija, koja dovodi do toga da je Aleksandar Vučić jedini kandidat i za predsednika mesne zajednice i za predsednika države", navela je ta inicijativa.

Dodali su da će predložiti i formiranje prirodnih programskih koalicija, umesto jedne kolone, kako bi motivisali i okupili ljude da izađu i glasaju, ali i da se uključe u kontrolu izbora.

"Neprincipijelna partnerstva, koja su karakteristična za nastup u jednoj koloni, odbijaju građane i od potencijalnih glasača prave apstinente. Ovakav pristup, uz koordinaciju i saradnju na konkretnim pitanjima kao što je kontrola izbora, borba za slobodne medije, kao i borba protiv nasilja, može dovesti do toga da se smeni naprednjačka vlast. Najveći potencijal za to ima Beograd, a on može postati grudva koja pokreće lavinu i oslobođenje cele Srbije", navela je inicijativa.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side