21.08.2019 Beograd

Ne davimo Beograd podnela prijavu protiv glavnog gradskog urbaniste Stojčića

Ne davimo Beograd podnela prijavu protiv glavnog gradskog urbaniste Stojčića
Inicijativa Ne davimo Beograd podnela je prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije protiv gradskog arhitekte i glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića, zbog sumnji na zloupotrebu službenog položaja pri javnoj nabavci za izradu urbanističkog plana za područje Košutnjaka i za konsulstantske usluge u okviru tog projekta, saopšteno je danas.

Inicijativa je navela da je planom generalne regulacije Košutnjaka, koji je usvojen 2014. godine, predviđeno da se kompleks Zavoda za sport preuredi s ciljem da postane zona vrhunskog sporta, a taj projekat probudio je pažnju javnosti nakon seče velikog broja stabala i protesta građana koji su nakon toga usledili.

"Firma 'Arhitekton', koja je u vlasništu glavnog gradskog urbaniste i člana glavnog odbora Srpske napredne stranke, bila je jedini ponuđač i pobednik na tenderu za izradu ovog urbanističkog plana vrednog 25 miliona dinara", navedeno je u saopštenju.

Inicijativa je navela i da smatra da je "ova činjenica neprihvatljiva i da Agencija za borbu protiv korupcije mora ispitati ovaj slučaj".

"Podsećamo i da je, nakon što je inicijativa Ne davimo Beograd obavestila javnost da je firma gradskog urbaniste Marka Stojčića nosilac ovog ugovor o ovoj nabavci, on naprasno nestao sa sajta Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije", navedeno je u saopštenju.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side