Ne davimo Beograd: Nastavljeni radovi na izmeštanju linija trolejbusa uprkos obećanjima
27.11.2019 Beograd

Ne davimo Beograd: Nastavljeni radovi na izmeštanju linija trolejbusa uprkos obećanjima

Ne davimo Beograd: Nastavljeni radovi na izmeštanju linija trolejbusa uprkos obećanjima
Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je danas da su gradske vlasti nastavile radove na izmeštanju trolejbuskih linija na donji Dorćol iako su ranije obećale da će radovi biti privremeno obustavljeni.

"Ovo je uobičajeno ponašanje gradskih vlasti koja obećanjima, raznim odugovlačenjima i poluiformacijama želi da otupi oštricu nezadovoljstva građana, a onda na prepad i preko noći, bez potrebnih dozvola otvara gradilišta i sprovodi radove zbog kojih se građani bune", navodi se u saopštejnu inicijative.

Inicijativa je uputila podršku stanarima donjeg Dorćola koji su i za večeras najavili protest na uglu Žorža Klemensoa i Gundulićevog venca.

Stanovnici Dorćola, nezadovoljni planom gradske uprave da privremeno izmesti trolejbuske linije u to naselje, blokirali su u utorak oko 18 časova na kratko saobraćaj na raskrsnici ulice Žorža Klemensoa i Gundulićevog venca u Beogradu.

Predstavnici nezadovoljnih stanovnika Dorćola sastali su se u ranije u utorak sa sekretarom za saobraćaj Beograda i predstavnikom GSP-a nakon čega su radovi na izmeštanju trolejbuskih linija, koji su počeli u petak, obustavljeni na pet dana.

"Sekretar za saobraćaj nam je kazao da će nam sutra proslediti upute o izmešanju linija GSP-a, na šta bi voleo da čuje predlog građana Dorćola", izjavio je u utorak za agenciju Beta jedan od predstavnika nezadovoljnih Dorćolaca Marijan Nikolić.

Nikolić je kazao da će Dorćolci oformiti radnu grupu koja bi trebalo da artikuliše zahteve stanovnika tog naselja, a koji će kasnije biti poslati gradskom sekretarijatu za saobraćaj.

Aktivista inicijative "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović pozvao je u utorak nezadovoljne Dorćolce da obrate pažnju i da ne dozvole da im gradska vlast pričom o razgovorima ili radnoj grupi otupi nezadovoljstvo i "preko noći dođe i otpočne radove".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side