Ne davimo Beograd: Grad rasipa novac na satelitsko praćenje GSP
29.08.2019 Beograd

Ne davimo Beograd: Grad rasipa novac na satelitsko praćenje GSP

Ne davimo Beograd: Grad rasipa novac na satelitsko praćenje GSP
Inicijativa Ne davimo Beograd optužila je dana gradske vlasti da javnom nabavkom za satelitsko praćenje vozila Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) "nastavlja sa prelivanjem novca iz budžeta grada u privatne džepove".

"Inicijativa Ne davimo Beograd pita gradske čelnike zbog čega se raspisuje ovaj tender, kada je ove informacije navodno moguće dobiti kroz već postojeći Bus Plus sistem instaliran u svim vozilima javnog saobraćaja", kaže se u saopštenju inicijative.

Inicijativa je navela da se na osnovu konkursne dokumentacije za javnu nabavku "Iznajmljivanja modula za eko vožnju" očekuje praćenje svih autobusa GSP "Beograd" tokom 24 sata dnevno. Podaci će biti arhivirani, a praćenje će biti moguće putem desktop računara, kao i mobilnih aplikacija.

"Podsećamo da navodni sistem koji putem Bus Plusa skuplja iste podatke nije javno dostupan, niti je poznato kako i na koji način se koriste ti podaci. Takođe podsećamo da je ugovor sa kompanijom Bus Plus i dalje skriven od javnosti i aktivan, iako smo mogli da čujemo obećanja da će biti raskinut", piše u saopštenju.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side