NDNV svakog četvrtka emituje onlajn emisije, sutra tema - skajp suđenja
08.04.2020 Novi Sad

NDNV svakog četvrtka emituje onlajn emisije, sutra tema - skajp suđenja

NDNV svakog četvrtka emituje onlajn emisije, sutra tema - skajp suđenja
Nezavisno društvo novinara Vojvodine(NDNV) organizovaće svakog četvrtka onlajn emisije, a sutra će na programu biti emisija posvećena probleamatici 'skajp suđenja' koja se organizuju u Srbiji u vreme vanrednog stanja.

U emisiji, koja će se emitovati preko Fejsbuk stranice NDNV-a, učestvovaće predsednica Jukoma (YUCOM) Katarina Golubović, predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski i advokat iz Niša Marko Krstić, a voditelj će biti novinar Darko Šper.

U emisiji će se razgovarati o tome da li postoji zakonski osnov da se u uslovima vanrednog stanja propisuju mere koje značajno zadiru u principe u krivično-procesnog zakonodavstva, kakva je praksa u regionu i u zemljama EU, da li se na taj način dovodi u pitanje pravo na pravično suđenje, da li Ministarstvo pravde vrši pritisak na sudove kad preporučuje stroge kazne.

Teme će biti i da li je moguće da se po okončanju vanrednog stanja takvi postupci ospore u žalbenom postupku, koliko je po pravni sistem i vladavinu prava opasna dominacija izvršne vlasti nad pravosuđem i koje su posledice po građane.

NDNV je serijal emisija "NDNV Media Hub" započeo protekle sedmice, povodom privođenja novinarke portala Nova.rs i članice Upravnog odbora NDNV-a Ane Lalić.

"Mi smo poslednja linija odbrane", poručio je NDNV.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side