NDNV: Predstavnici NDNV-a izloženi novom talasu pretnji, država toleriše nasilje
10.03.2020 Novi Sad

NDNV: Predstavnici NDNV-a izloženi novom talasu pretnji, država toleriše nasilje

NDNV: Predstavnici NDNV-a izloženi novom talasu pretnji, država toleriše nasilje
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da su predstavnici tog udruženja ponovo izloženi "talasu etiketiranja i crtanju mete na čelo" i ocenilo da država toileriše nasilje nad novinarima i medijskim radnicima.

"Izvršni direktor NDNV-a Veljko Milić je na jednom sajtu, koji je već ranije napadao naše novinare i saradnike, označen kao 'đavolji advokat' koji tuži 'patriote', i koji je aktivan u NDNV-u 'koji je separatistička organizacija'. Osuđujemo i objave Gorana Davidovića, vođe zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj, koji na društvenim mrežama direktno targetira programskog direktora NDNV-a Dinka Gruhonjića kao neprijatelja Srbije", naveo je NDNV u saopštenju.

Ocenili su da takve laži i napadi samo služe kao podstrek onima koji profesionalizam vide kao problem i koji takvim korišćenjem javnog prostora podstiču mržnju i nasilje.

"NDNV neće dozvoliti dalje narušavanje ugleda naših saradnika i same organizacije i preduzeće odgovarajuće pravne korake kako bi svi oni koji rade sa našim udruženjem bili zaštićeni od ovakvih napada", poručuje se u saopštenju.

NDNV je upozorio nadležne organe u Srbiji da ćutanjem na otvorene fašističke pretnje novinarima i drugim javnim ličnostima u zemlji zapravo "omogućavaju eskalaciju nasilja u društvu čije razmere mogu da budu nesagledive".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side