Nastavnici Fakulteta umetnosti u Nišu najavili radikalizaciju protesta
25.06.2019 Beograd

Nastavnici Fakulteta umetnosti u Nišu najavili radikalizaciju protesta

Nastavnici Fakulteta umetnosti u Nišu najavili radikalizaciju protesta Foto: prtscr ytb
Nastavnici i saradnici Fakulteta umetnosti u Nišu najavili su da će radikalizovati protest zbog otkaza ugovora o radu redovnom profesoru Nebojši Todoroviću i nesmenjivanja Suzane Kostić sa funkcije dekana tog fakulteta.


"Dekan Suzana Kostić, pravnosnažno osuđeni mober, pravnosnažno osuđeni kršilac Kodeksa profesionalne etike Univerziteta u Nišu, kojoj je Agencija za borbu protiv korupcije donela pravnosnažno rešenje o preporuci za razrešenje sa javne funkcije dekana Fakulteta umetnosti u Nišu, nastavlja sa kršenjem zakona i zlostavljanjem svojih kolega", piše u današnjem saopštenju grupe nastavnika.

"Nastavljajući sa koruptivnim i zlostavljačkim ponašanjem, Suzana Kostić ruga se celokupnoj akademskoj zajednici, pravosudnim organima, a pre svega Senatu Univerziteta u Nišu, čiji je nelegalni član", dodaje se u saopštenju.

Nastavnici Fakulteta umetnosti su pokrenuli potpisivanje peticije, koju je, kako je saopšteno, do sada potpisalo 350 uglednih članova akademske zajednice, umetnika iz zemlje i inostranstva i građana.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side