08.08.2017 Novi Pazar

Nastavlja se izgradnja mosta preko reke Raške

Nastavlja se izgradnja mosta preko reke Raške Foto: Wikipedia
Radnici Preduzeća za puteve Novi Pazar počeli su danas da pripremaju i raščišćavaju gradilište za izgradnju mosta preko reke Raške, a od sutra počinju intenzivni radovi.

Most dug 22 metra i širok sedam metara s dve kolovozne trake i dve pešačke staze povezaće uži centar grada s magistralnim putem Raška-Novi Pazar.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Nihad Hasanović rekao je novopazarskom radiju Sto plus da je grad promenio projekat regulacije reke Raške i izdao građevinsku dozvolu nakon što su od Javnog preduzeća Srbijavode dobili nove vodne uslove.

"Vrednost radova je 23,6 miliona dinara, a finansiraće ga Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastructure. Posao će biti završen do kraja ove građevinske sezone", rekao je Hasanović.

Kamen temeljac za izgradnju mosta položen je krajem novembra 2015. godine, s tim da radovi budu završeni do 1. maja, ali su prošlogodišnje martovske poplave delimično srušile njegovu konstrukciju, posle čega je gradilište napušteno.

Na tenderu je za izvođača radova izabrano Preduzeće za puteve Novi Pazar.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 9.08.2017, 09:17h dzo

    TRBALO JE OSTAVITI RUSEVINU KAO SPOMENIK OVE VLASTI. DVE GODINE ZA MOSTIC KOJI SE RADI SA DESET DANA. BITNO JE DA SU SE SLIKALI, MEDIJI POMPEZNO OBJAVILI A ONDA REKA RASKA KOJA NIJE CULA ZA NASE POLITICKE MOSTOVE PORUSILA TO CUDO NEVIDJENO.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side