06.02.2019 Beograd

Narodna stranka traži da se i u Kragujevcu raspravlja o Medijskoj strategiji

Narodna stranka traži da se i u Kragujevcu raspravlja o Medijskoj strategiji
Narodna stranka u Kragujevcu pozvala je Vladu Srbije da Kragujevac uvrsti u gradove gde će biti održana javna rasprava o Medijskoj strategiji da bi se čuli i stavovi građana Kragujevca i Šumadije o budućnosti medija.

Ova stranka  je pozvala gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića da prestane da krši zakon i raspiše konkurs za sufinansiranje javnog interesa u oblasti informisanja.

U Narodnoj stanci  su ocenili da  odlukom da se javna rasprava o Nacrtu Medijske strategije ne održi u Kragujevcu vlast Srpske napredne stranke, ne ponižava samo novinare, već i sve građane Šumadije.

Okrugli stolovi o Nacrtu Medijske strategije biće organizovani u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Čačku.

“ Grad u kome su 1834. godine izašle prve novine u Srbiji, u kome je 1902. izlazilo 12 listova, od kojih dva na stranim jezicima, a 90-tih godina bio oaza slobodnog informisanja, doživeo je da se o budućnosti medijske scene raspravlja po Srbiji, ali ne i u Kragujevcu” navodi se u saopštenju NS u Kragujevcu.

U ovoj stranci ocenjuju da vlast Srpske napredne stranke, koja je direktno odgovorna za gašenje najvećeg broja medija u Kragujevcu, ne želi da čuje ono što bi joj u raspravi poručili  Kragujevčani.

“A to je da Šumadinci drže do slobode govora i ne dozvoljavaju da se odluke, naročito kada je reč o tako važnom pitanju kao što su medijske slobode, donose u Beogradu i bez njihove saglasnosti" navodi se u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side