Narodna stranka povodom 'Afere Indeks': Nedopustivo 'urušavanje Kragujevca'
08.12.2019 Kragujevac

Narodna stranka povodom 'Afere Indeks': Nedopustivo 'urušavanje Kragujevca'

Narodna stranka povodom 'Afere Indeks': Nedopustivo 'urušavanje Kragujevca' Foto: pixabay
Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu je danas povodom "Afere Indeks" saopštio da je nedopustivo "urušavanje Kragujevca... kroz prizmu ma kojih afera u beskonačnom trajanju i smenjivanju".

U saopštenju piše da država ni za 12 godina nije uspela da "reguliše" "Aferu Indeks" koja je izbila u februaru 2007. godine još nije okončana, jer posle izircanja prvostepene presude u petak, tek sledi početak procesa u Apelacionom sudu u Beogradu.

"Nedopustivo je da, zbog raznih neadekvatno rešavanih, beskonačnih i sukcesivnih afera, bilo koji od državnih univerziteta bude predstavljan kao državna varijanta poznatog Megatrenda", piše u saopštenju, uz podsećanje da "najbrojniji kadrovi u Vladi Srbije upravo i potiču sa Megatrenda, ali i Kragujevac ima svoje kadrove, poput ministra Vulina - diplomca Pravnog fakulteta u Kragujevcu".

Gradski odbor Narodne stranke je ocenio da afere "demorališu građane i urušavaju državne institucije" i zaključio da Srbiji ne treba "vlast afera", već "vlast sposobna za efikasna, sistemska i pravična rešenja koja ne smeju da obesmišljavaju i koče život".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side