17.01.2018 Beograd

Narodna stranka počela kampanju u Obrenovcu, Jeremić pozvao birače da glasaju za Đilasa

Narodna stranka počela kampanju u Obrenovcu, Jeremić pozvao birače da glasaju za Đilasa Foto:printscr
Narodna stranka počela je danas kampanju za izbore za Skupštinu Beograda u Obrenovcu, a predsednik te stranke Vuk Jeremić je pozvao birače da glasaju za listu čiji je kandidat za gradonačelnika Beograda bivši gradonačelnik Dragan Đilas.

 

On je kazao da je to najjača i najveća opoziciona lista i da je čini tim "stručnih ljudi koji su se dokazali u svojim profesijama", a da Đilas ima iskustva u vođenju glavnog grada.

Jeremić je rekao da se Narodna stranka zalaže za decentralizaciju na nivou cele Srbije i to tako da građani na lokalnom nivou odlučuju kako se raspolaže i upravlja njihovim novcem."Za porez koji lokalno plaćaju, trebalo bi da imaju prava da direktno odlučuju kako će biti utrošen. Jedan od primera su lokalne takse, uključujući i ekološku. Građani Obrenovca su po ekološkim problemima na mnogo većem udaru od stanovnika drugih delova grada, i oni bi trebalo da odlučuju kako će ta oblast biti uređena", rekao je Jeremić.

On je rekao da time što je partija ne čijem je čelu odlučila da kampanju počne u Obrenovcu, pokazala koliko tu opštinu smatra važnim delom Beograda.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side