Narodna stranka: Novom Sadu preti ekološka katastrofa zbog regionalne deponije
19.01.2020 Novi Sad

Narodna stranka: Novom Sadu preti ekološka katastrofa zbog regionalne deponije

Narodna stranka: Novom Sadu preti ekološka katastrofa zbog regionalne deponije
Novosadski odbor Narodne stranke ocenio je da najava izgradnje regionalne deponije u Novom Sadu predstavlja još jedan dokaz da gradonačelnik Miloš Vučević i Srpska napredna stranka nastavljaju sa uništavanjem života svih građana, a njihova "nestručnost, nekompetentnost i dilentatizam iz dana u dan pomeraju granicu".

Narodna stranka je navela da gradska vlast planira izgradnju nove deponije "tik uz sadašnju, koja je sama po sebi jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji".

"Prostim rečnikom, planiraju da neposredno uz postojeću deponiju u Novom Sadu pridodaju otpad iz još sedam opština u Vojvodini, a da pritom umesto rešenja instaliraju novi problem, sa mogućim katastrofalnim posledicama po zdravlje ljudi i životnu sredinu", piše u saopštenju.

Narodna stranka je zatražila hitnu reviziju tog plana, dodatna objašnjenja, kao i uključivanje šire stručne javnosti u rešenje tog problema.

Dodali su da bi se planirana regionalna deponija nalazila u neposrednoj blizini naselja, na lokaciji koja je već značajno opterećena podzemnim vodama koje su poseban problem prilikom izgradnje sanitarne deponije.

"Pod patronatom Aleksandra Vučića, Miloša Vučevića i ostalih poluobrazovanih političara iz SNS-a, Srbija tone sve dublje u sopstveno zagađenje i nalazi se decenijama udaljena od civilizacijskih rešenja, a ovim i ovakvim nametnutim potezima vlast pokušava da preko 500.000 Novosađana gurne i u duboku egzistencijalnu krizu", navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se i da bi usvajanjem ovog plana bila ubijena i poslednja nada da se Novi Sad može spasiti od "ekološke katastrofe".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side